12. kolo
13.06.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Spartak Moskva - FK Chimki 1:0

Gól obránce Malika Fathiho rozhodl o těsném vítězství Spartaku Moskva proti největším outsiderovi soutěže FK Chimki.

Spartak, kterému v dnešním utkání chyběli opory Bystrov, Welliton a Carioca, přišel po čtvrthodině hry i o nejproduktivnějšího hráče ruské ligy Alexe. Brazilec si totiž přivodil zranění a musel v sedmnácté minutě ze hřiště. Utkání mělo překvapivě dlouho vyrovnaný průběh a do třicáté minuty svítil v Lužnikách stav 0:0.

Pak ale přišel vhozený aut Bojarinceva, který zakončil Fathi gólem, a Spartak se dostal do vedení. Domácím narostla křídla a dominovali. Smolařem v prvním dějství byl jednoznačně mladičky útočník Artem Dzjuba, který spálil tři gólové šance.

V druhém dějství se obraz hry nezměnil, Spartak byl mnohem aktivnější, ale své úsilí nedokázal vyjádřit druhým uklidňujícím gólem. A když červenobílí Berezovského překonali, nebyla jim z různých důvodů branka uznána. Přitom v jednom případě byla střela Bojarinceva prokazatelně za brankovou čárou. Spartak to dnes nemuselo mrzet, slabé Chimki kladly minimální odpor.

Svěřenci trenéra Karpina tak odchází na letní dovolenou s dobrou náladou, bude zajímavé sledovat, v jakém stavu se nejúspěšnější ruské mužstvo vrátí po pauze.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele