23. kolo
25.09.2009 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Rubin Kazaň - Amkar Perm 1:2

Rašid Rachimov po svém nástupu do funkce trenéra Amkaru Perm změnil uralské mužstvo k nepoznání, jeho svěřenci ve 23. kole ruské ligy porazili v Tatarstánu Rubinu Kazaň 2:1.

Vedoucí Kazaň měla snový nástup do utkání, ve třetí minutě sice Bucharov v nájezdu na gólmana Permu Usminského neupěl, ale o pár minut později otevřel skóre Alejandro Domínguez, Argentinec chytře obstřelil zeď z přímého kopu. Inkasovaná branka přiměla Perm k většímu úsilí v ofenzívě a plody to přineslo ve 20. minutě, kdy se na tvrdou střelu útočníka Amkaru SIkimiče natahoval Ryžikov marně.

V rozmezí 25. až 30. minuty se mohla Kazaň vrátit několikrát do vedení, ale buď hosty zachránil Usminskij nebo nepřesnost domácích v koncovce. Rubin nadále vládl na hřišti, Perm hrozil z brejků. V 38. minutě jeden z nebezpečných protiútoků svěřenců Rachimova mohl zakončit gólovou tečkou, hlavička Sikimiče ale těsně minula tyč branky Ryžikova. Ve zbytku poločasu se Perm jen bránil, ale tlak přečkal, což bylo klíčové pro dění po změně stran.

Ve druhém poločase Amkar začal náporem, jako by cítil, že takhle pasivní jako v závěru prvního dějství být nemůže, postupem času se však hra vrátila do starých kolejí a Rubin Kazaň se opět přesunul blízko branky Usminského. Na úporně bránicí Perm málem v 57. minutě našel recept Domínguez, Argentinec viděl, že Usminskij je daleko z branky a ze středového kruhu se ho snažil přehodit, jen těsně minul. Kdyby se tento kousek Domínguezovi povedl, byla by to bezesporu jedna z nejkrásnějších branek tohoto ročníku ruské ligy.

V páteční předehrávce působil Perm velmi dobrým dojmem, bylo očividné, že trenér Rašid Rachimov přinesl do týmu nový impuls a nové, lepší metody než jeho předchůdce. Rubin si často s organizovanou hrou hostů nevěděl rady a v 65. minutě dokonce inkasoval na 1:2. Standardní situace z poloviny hřiště se dostala až k osamocenému Pejevovi a ten rozesmutnil domácí publikum.

Úřadující mistr se po obdržené brance hnal za vyrovnáním, ale dnes neměl přesnou mušku a v cestě mu navíc stál vynikající brankář Permu Usminskij. Domácím nepomohlo ani nasazení žolíků Kasajeva a Kabzeho. Nečekané zaváhání Rubinu dalo šanci jeho pronásledovatelům, druhý Spartak Moskva se může dotáhnout na rozdíl čtyř bodů.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele