4. kolo
10.04.2009 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - FK Chimki 3:0

Fotbalisté Křídel Sovětů Samara si v páteční předehrávce doslova pohráli s FK Chimki, přesvědčivé vítězství 3:0, na kterém se podílel jednou trefou i český kanonýr Jan Koller, mohlo být dokonce ještě vyšší, kdyby domácí proměnili další příležitosti.

Že mají FK Chimki díry v obraně, poprvé ukázala ve 21. minutě utkání ukázková spolupráce úderného dua Jevgenij Savin - Jan Koller. Český útočník si po přízemní přihrávce Savina naběhl na přední tyč a gólman Berezovskij musel lovit míč ze sítě. Hosté byli v prvním poločase bezzubí a první vážnou příležitost si vytvořili až v nastaveném čase první pětačtyřicetiminutovky, kdy nebezpečnou střelu Blatnjaka z přímého kopu vyrazil Lobos.

S průběhem zápasu nemohl být trenér Chimek Konstantin Sarsanija spokojen, do druhého dějství tak poslal do hry dva čerstvé útočníky - Virtanena a Nizamutdinova, efekt to však nepřineslo. Mužstvo, které se tento rok zřejmě nevyhne záchranářským starostem, bylo v útoku stále neškodné a v obraně ještě zranitelnější.

Samara se nikam nehnala, čekala jen na chybu Chimek. Té se stadion Metallurg dočkal v 66. minutě, Trivunovič ve vlastním pokutovém území neohrabaně zahrál rukou a pískal se pokutový kop, který následně zkušeně proměnil záložník Ruslan Adžindžal. Berezovskij vystihl směr střely, ale to bylo tak všechno.

Na manko v podobě dvou inkasovaných branek reagoval Sarsanija posledním střídáním, když poslal na hřiště záložníka Maximova. Hosté také vrhli všechno do útoku, ale poslední zbytky nadějí rázně utnul v 78. minutě Kalačev, když po přihrávce Ignatijeva sám před brankářem nezklamal.

Samara mohla rozložené obraně FK Chimki nasázet ještě více branek, ale ofenzivní esa domácích, mezi kterými byl aktivní i Jan Koller, v koncovce selhala. Přesto může být kormidelník Samary spokojen, jeho svěřenci vyhráli 3:0 a minimálně do soboty se uhnízdili na prvním místě tabulky.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jan (Gól)ler!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele