15. kolo
24.07.2009 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Chimki - Amkar Perm 2:0

Chimki vyhrály podruhé řadě na domácím hřišti a nesestupovým pozicím se přiblížily na čtyři body. O vítězství červenočerných 2:0 rozhodla poslední desetiminutovka, trefili se v ní Cvetkovič a Strelcov.

Před utkáním byl mírným favoritem Perm, který hraje v poslední týdnech v obstojné formě a domácí navíc měli po výprasku na hřišti Tomsku. První minuty byly skutečně v režii Amkaru. Brankář Berezovskij v sedmé minutě zázračně vyrazil střelu hostujícího Pejeva. Další velkou příležitost si vytvořil opět Perm, o pár minut později ale Jean Carlos mířil trestuhodně mimo. hosté si sice vytvářeli větší šance, ale herně měly spíše navrch domácí, naneštěstí pro ně jim chyběla finální fáze.

Gól málem padl na druhé straně, po zákroku gólmana Amkaru Narubina na útočníka Chimek Nizamutdinova sudí nařídil penaltu, ale hned poté své rozhodnutí po konzultaci s asistentem vrátil zpět.

Také v druhém dějství na vytvořené příležitosti vedl Amkar Perm. V 63. minutě po rohu Drinčiče se míč ocitl na noze Pejeva, ale Berezovskij proti jeho střele vytáhl další povedený zákrok. Z následného rohového kopu opět zahrozil Pejev, zkušený Berezovskij byl ale opět ve střehu.

Amkar v těchto minutách určoval chod dění na hřišti a gól visel na vlásku. Střelci Amkaru ale nepálili ostrými. Po akci Jeana Carlose mířil ze sedmi metrů vedle Pomerko.

Když se zdálo, že není možné, aby si Perm nepřivezl z Chimki - Areny alespoň bod, udeřily Chimki. Na začátku poslední desetiminutovky centroval Kožanov z pravé straně a Cvetkovič jej poslal do pravého rohu bezmocného Narubina. Výhru posledního týmu ruské ligy pak dvě minuty před koncem pečetil Andrej Strelcov, který po centru Kirakosjana mířil přesně do protipohybu gólmana hostů.

Autor: David Kubáň / soccer.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele