24. kolo
04.10.2009 10:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Amkar Perm - Spartak Moskva 1:2

Spartak Moskva si připsal důležité vítězství v Permu a přiblížil se vedoucí Kazani na rozdíl jediného bodu. Přitom pro hosty se v uralském městě utkání nevyvíjelo vůbec dobře, ale na vedoucí gól Kuševa nakonec po změně stran svěřenci Valerija Karpina zareagovali dvakrát.

Pod koučem Rachimovem výborně hrající Perm hrozil z rychlých protiútoků. Pejev skvěle otočil hru na Grišina, kterého na poslední chvíli zneutralizoval Nizamutdinov. Potom chyboval Fathi, ale své zaváhání před dotírajícím Sikimičem dokázal napravit. Spartak vážně zahrozil ve 22. minutě, kdy Usminskij s velkou námahou vyrazil střelu kapitána Spartaku Alexe Raphaela Meschiniho, jednička Amkaru navíc vychytala i dorážku Wellitona. Za neproměněnou příležitost červenobílí zaplatili obdrženým gólem, střelec Perm Martin Kušev povedeně přehodil Džanajeva.

Za malou chvíli mohl Spartak srazit další gól, Grišin z výborné pozice přestřelil branku Džanajeva, za stavu 1:0 Perm jasně přehrával svého soka a trenér Valerij Karpin jistě vyhlížel poločasovou přestávku. Během ní totiž úplně změnil rozestavení, místo defenzivního záložníka Sabitova na hřiště poslal Abeyieho a po změně stran začal hrát Spartak konečně jako jeden z favoritů na letošní titul.

Začátek druhého poločasu nicméně vyšel Permu, brankář Džanajev dal míč na kopačku Grišinovi, ten však byl touto štědrostí tak zaskočený, že moment propásl. Potom si už vzal dirigentskou taktovku Spartak a v 55. minutě vyrovnal Welliton, když překonal ukvapeného Usminského.

Spartak měl psychologickou výhodu a v 71. minutě udeřil podruhé, z rohového kopu se prosadil Malik Fathi. V závěru zápasu měl na kopačce vyrovnání opět Sikimič, ale Džanajev napravil zaváhání u úvodní branky a proti útočníkovi Permu vytáhl bravurní zákrok.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele