7. kolo
13.08.2008 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Zenit nenechal nic náhodě a porazil Těrek

Zenit Petrohrad porazil v dohrávce 7. kola ruské ligy Těrek Groznyj a posunul se na sedmou příčku. Utkání si za rámeček určitě nedá slovenský zadák Radoslav Zabavník, který si vsítil vlastní branku.

Těrek začal až nečekaně aktivně. V první desetiminutovce vyhrával drtivou většinu osobních soubojů a dařil se mu presing. Zenitu očividně ve středu pole chyběl kapitán Anatolij Tymoščuk, který se v předchozím duelu nechal vyloučit. Na jeho postu operoval Širokov. Těrek však postihla nejhorší možná věc. Přestože vstoupil do utkání výborně, po rohovém kopu si Radoslav Zabavník vsítil hlavou vlastní branku. Myslíte si však, že Těrek branka nalomila? Ani náhodou. Ve 20. minutě hosté odpověděli. Po přihrávce Kuzmičeva se dostal do šance Rumun Pancu a brankář Petrohradu Vjačeslav Malafejev vytáhl proti jeho střele parádní zákrok.

Další brankové příležitosti si už vypracoval Zenit. Zaváhání u první branky odčinil Zabavník, který se obětavě vrhl proti přihrávce Fajzulina na Tekkeho. Brzy poté měla ještě jedna šance Zenitu gólové parametry. Hubočan se pokusil zakončovat patou, brankář Lika byl na místě. Neuspěl ani Turek Tekke, který hlavou přestřelil. Zenit neusnul na vavřínech a v 36. minutě se dostal do dvoubrankového vedení. Aršavin vysunul Zyrjanova a ten rozvlnil síť. Zenit zkrátka zapnul na vyšší obrátky a to se muselo projevit.

Těrek se na začátku druhého dějství dočkal snížení. Malafejev skvěle reagoval na hlavičku Petreho, ale Širokov, ve snaze odvrátit míč, zahrál neobratně. Využil toho rumunský útočník Panku a Malafejev byl tentokrát bez šance. Nicméně Petrohrad v následujících minutách ukázal, že inkasovaná branka byla pouhým nedorozuměním.

V 52. minutě centr Ricksena našel tureckého útočníka Tekkeho, který využil špatného vyběhnutí Liky a zvýšil na 3:1 pro Zenit. Je nutno dodat, že Těrek v následujících minutách dělal vše proto, aby se opět dostal do hry. Zenit však s přehledem kontroloval hru a těžil ze zkušeností a kvality. Domácí publikum v závěru potěšil příchod kanonýra Pavla Pogrebňaka, který se na trávník dostal po zranění. Útočník Zenitu dokonce mohl skórovat.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

petrohrad zvižtezi 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam.... ..... ale s tim torzem sestavy co maj - a hlavne bez Tymoscuka! ... nevim nevim, bude to strasne tezky

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude. Těrek je venku neškodný. 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

jo ale pokud chce zenit pomyšlet na vyšší příčky v lize,tak i s tím torzem tymu by neměla mít s těrekem moc problémy a hlavně,aspon já si to myslím,budou si chtít udobřit svoje fans po tom debaklu s kazaní

Reagovat
smazaný uživatel

zabavník...fakt pech...

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný vlastenec. Zabavnik umí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pogrebňak se vrací.

Reagovat
Shevchenko

Kdo podle tebe letos vyhraje Premier Ligu? Přeji to Zenitu, ale je to strašně vyrovnané. Možná bych si i vsadil na Dinamo.

Reagovat
smazaný uživatel

Netroufám si tipovat. Přeji to taky Zenitu. Rozhodne se mezi Zenitem, Rubinem, Dinamem a CSKA.

Reagovat
smazaný uživatel

A nechybelo moc, aby hned po par vterinach dal gola ....kazdopadne, Zenit odehral zapas v klidu - bolu mohli dat v klidu aspon 5.

Reagovat
Shevchenko

Konečně. A vrací se Pogrebnjak.

Reagovat
smazaný uživatel

no a zenitu se vrací hráči a výkonnost petrohradu by měla jít vzhůru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele