17. kolo
09.08.2008 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Spartak byl lepší, ale jen remizoval s Chimkami

Spartak Moskva na domácí půdě jen remizoval s Chimkami. Domácí se sice dostali do vedení, ale po velké chybě Fathiho soupeř vyrovnal.

Zápas bedlivě sledoval útočník ruské reprezentace Ivan Sajenko, který má namířeno z Norimberku do Spartaku. Spartak se od prvních minut usadil na polovině Chimek, ale finální přihrávka hráčům domácích nešla. Chimki vyčkávaly na protiútoky. Obrana hostů neměla se hrou Spartaku větší potíže, bylo očividné, že hráči Spartaku nejsou v optimální pohodě. Chimkám tempo hry vyhovovalo.

Spartak se přesto dostal do vedení. Ve 20. minutě pálil razantně Brazilec Mozart, brankář Berezovskij jeho střelu jen vyrazil před nohy Pavljučenka a reprezentant Ruska rozvlnil síť. Roman Pavljučenko měl i další dvě šance, Spartak se ale uklidňující branky nedočkal. Pavljučenko neprve přestřelil a v druhém případě za Berezovského zachraňoval Stepanov. Euforie ze vstřelené branky však Spartaku nevydržela dlouho a jeho útoky postupem času vymizely. Hosté se tak stále častěji objevovali v blízkosti branky Stipeho Pletikosy.

Koncem prvního poločasu měl na kopačce zvýšení Mozart, ale Chimki zachránil Berezovskij. Sergej Juran musel s přibývajícími minutami druhého dějství čím dál více otevírat zadní vrátka. Přesto hosté, pokud útočili, působili dosti ustrašeným dojmem. Trenér Stanislav Čerčesov si uvědomoval, že jeho tým už nebude bušit do zavřené obrany a poslal na hřiště rychlonohého Prudnikova. Mladý fotbalista si vzápětí vytvořil dvě šance, ale vždy mířil vedle. Zdálo se, že Spartaku se nemůže nic stát, ale opak byl pravdou. V 70. minutě fatálně chyboval Malik Fathi a Dragan Blatnjak jeho hrubku potrestal. Stav 1:1 Lužniki zaskočil.

Chimki se mohly dokonce dostat do vedení. Bývalý hráč Spartaku Florin Šoava střílel nebezpečně. Navíc se ještě Spartaku zranil Baženov. V samotném závěru se opět blýskl Berezovskij, když vychytal střídajícího Maidanu. Chimki tak ubránily ceněnou remízu 1:1 a Spartak přišel o možnost dostat se na první příčku.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

spartak by to mel zvladnout 2:0

Reagovat
Kapřík

Hmm, nezvládnul .

Reagovat
smazaný uživatel

Koho ještě chce Spartak než Chimki doma? ale je dobře že zaváhal, nemám je rád

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele