15. kolo
30.07.2008 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Samara porazila Saturn 4:0, Koller přihrával

Samara porazila matný Saturn 4:0. Hrdinou utkání se stal útočník Jevgenij Savin, který vsítil dvě branky. Pod výhrou domácích se také výrazně podepsal Jan Koller, který byl u dvou branek. Křídla se po šesti remízových zápasech v řadě konečně dočkala vítězství.

Domácí nastoupili s českými fotbalisty Jiřím Jarošíkem a Janem Kollerem. Jarošík hrál netradičně na postu středního obránce, musel totiž zalepit díru po distancovaném Boothovi.

První o sobě dal vědět Saturn. V 7. minutě zneškodnil dvě střely Karjaky chilský brankář Eduardo Lobos, který dnes oslavil své 27. narozeniny. Naproti tomu první vážnější útok Samary už brankou skončil. Jan Koller našel Escobara, který následně přihrával Boberovi a ten otevřel skóre. Hosty inkasovaná branka nepoložila a před brankou Lobose si vytvořili tlak. Protiútoky Samary však byly nebezpečné. Šance na obou stranách však k vidění nebyly, za zmínku stojí rohový kop Escobara, který zakroutil míč tak šikovně, že Antonín Kinský měl co dělat, aby jej na poslední chvíli zneškodnil.

Zdálo se, že poločas skončí 1:0, když se gólem do šatny v 43. minutě prezentoval Jevgenij Savin, který po přihrávce od svého parťáka Jana Kollera obehrál Gusina a překonal Kinského. Těsně před přestávkou si mohl Koller připsat další asistenci, nicméně s tvrdou střelou Olega Ivanova si Kinský už poradil. Vlastní branku si málem dal Jiří Jarošík, ale Lobos byl ve střehu.

Druhý poločas začal dalekonosnou střelou Bobera, Kinský neměl větší problémy. Střela zadáka Samary Leiltona jen těsně minula tyč. Jeden z nejspolehlivějších gólmanů ruské Premier Ligy se výrazně podepsal pod třetí inkasovanou brankou, jeho chybu potrestal Jevgenij Savin. A div, že krátce nato nepřekonal Kinského Oh Bum Suk.

Pouze v 58. minutě zahrozili hosté, po přihrávce Kiričenka střílel kostrbatě Topič. Útočníka Kiričenka poté nahradil Leonid Kovel. Pro běloruského fotbalistu to byl debut a mohl ho kořenit gólem, jeho přesnou trefu však sudí pro ofsajd neuznal. V závěru pečetil výhru Samary střídající Denis Kovba, který zvyšoval na konečných 4:0 po rohovém kopu.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Koller hattrick a je to

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by se trefit.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
havrys99

3:0 (2 Koller,Jarošík)

Reagovat
smazaný uživatel

Měl Koller aspon asistence?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál dobře, jeden gól padl po jeho akci, druhý po jeho asistenci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele