23. kolo
27.09.2008 12:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Skvělý Jan Koller výhru Samaře nakonec nevystřílel

Jan Koller dvěma brankami málem zajistil Samaře tři body, ale Dinamo v třetí minutě nastaveného času dokázalo vyrovnat na 3:3 po diskutabilním penaltovém zákroku. Ve vyhecovaném utkání padly tři červené karty.

Dinamo, které přijelo na stadion Metallurg bez celé řady opor, se dostalo do brzkého vedení. Ve 13. minutě z rohového kopu se po zmatcích v pokutovém území Samary nejlépe zorientoval Fernandes a nacentroval na hlavu osamoceného Tanasijeviče, který překonal brankáře Lobose. Dinamo působilo lepším dojmem, Samara se spoléhala spíše na standardní situace, které směřovaly především na českého obra Jana Kollera. Zvýšit mohl v 15. minutě Igor Semšov, ale mířil těsně vedle.

Jan Koller dal o sobě poprvé výrazně vědět ve 24. minutě, když hlavičkoval do míst, kde byl připraven gólman Karčemarskas. Denis Kolodin, pověstný svou tvrdou střelou, málem překonal Lobose z přímého kopu, chilský gólman ale míč konečky prstů vytěsnil.

Mladíček Smolov, který je věkem ještě stále dorostenec, ve 40. minutě využil chyby Lobose, který mu nešťastně přihrál přesně na nohu a vsítil svou první branku v ruské Premier Lize. Dvoubrankové vedení však Dinamo neudrželo do konce poločasu, Leilton zatáhl míč po levé straně a jeho centr uklidil do branky Anton Bober.

Druhý poločas odstartoval dalekonosnou střelou Jana Kollera, kterou Karčemarskas jen vyrazil před nohy dobíhajícího Savina, nejlepší střelec Samary po kontaktu s Tanasijevičem upadl, ale místo penalty byl pískán útočný faul. Savin s rozhodnutím rozhodčího nesouhlasil, což dal hlasitě najevo a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Samara i v početní nevýhodě přehrávala svého soka, ale Dinamo působilo v obraně spolehlivě. Navíc z brejku málem zvýšil talentovaný Smolov, ale míč se mu nešťastně zamotal. Síly na hřišti se poté vyrovnaly, po druhé žluté kartě byl poslán pod sprchy Kirill Kombarov.

Jan Koller nedal obraně Dinama vydechnout, v 75. minutě se prosadil přes obranu, ale ve vyložené šanci ho vychytal Karčemarskas. Litevský gólman však o chvíli později přeci jen kapituloval, přesnou hlavičkou ho překonal právě Koller. Český obr byl při chuti, v 84. minutě po rohovém kopu Budylina poslal další přesnou hlavičkou svůj tým do vedení 3:2.

O tomto utkání se bude ještě dlouho mluvit i kvůli sporného rozhodnutí Bezborodova, který pískl triviální faul na střídajícího Dimidka a exekutor Wilkshire vyrovnal na konečných 3:3. Ještě předtím byl v dresu Křídel vyloučen Oh Bum Suk.

Autor: David Kubáň / Sports.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobre HONZO!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

HONZA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele