25. kolo
18.10.2008 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Saturn - Spartak: Útočníci se nevytáhli...

Nezáživné utkání Saturn – Spartak Moskva branku nepřineslo a oba týmy si tím pádem připsaly po jednom bodu.

Stoperskou dvojici ve Spartaku Moskva tvořilo české duo Jiránek – Kováč. Kvůli rozsáhlé marodce na obou stranách musel dát trenér Jurgen Röber příležitost mladíčkovi Jevgenij Malkovi.

Úvodní minuty lépe vyšly fotbalistům Spartaku, kteří převzali kontrolu nad míčem, aktivitou hýřil hlavně pravý záložník Cristian Maidana. Červenobílí si přesto výraznější možnost nevypracovali a pomalu se začal probouzet Saturn, brankář Pletikosa nepříliš si šel nejistě pro centr, míč se odrazil k Igoninovi, ale jeho střelu zneškodnil všudypřítomný Maidana. Domácí hráči Spartak začali přehrávat, útoky Saturnu šly přes pravé křídlo, kde si Alexej Ivanov školil v Rodrigueze.

V půlce prvního poločasu měl šanci bývalý hráč Saturnu Nikita Baženov, ale po přihrávce Dzjuby zakončil neohrabaně. Na druhé straně měl Saturn nejspíš kopat pokutový kop, píšťalka sudího ale zůstala po faulu Paršivljuka na Okoronkwa němá.

Trenér Michael Laudrup poslal do hry Kovalčuka namísto nevýrazného Sajenka, ale trápení Spartaku pokračovalo i v druhém dějství. Nicméně ani Saturnu se nedařilo, jen Okoronwko pořádně vystrašil Pletikosu, když mířil vedle. Spartak měl v druhém poločase přeci jenom více šancí, po centru Maidany mohl skórovat Dědura, ale Litevec poslal míč přímo do rukou Kinského. Ofenzivnímu záložníkovi Spartaku Pavlenkovi pak příliš dlouho trvalo zpracování míče. V nastaveném čase se mohl stát hrdinou Baženov, ale střela mu opět nevyšla. Bezbranková remíza tak vypovídá o dění na hřišti. Svěřencům Michaela Laudrupa se evropské poháry vzdalují.

Autor: David Kubáň / Championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele