21. kolo
13.09.2008 12:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Fotbalisté FK Moskva ovládli druhý poločas a porazili Spartak

Spartak sice po poločase vedl 1:0 díky brance mladíka Ryžkova, ale domácí hráči dvěma brankami v dějství druhém otočili nepříznivý vývoj a z derby vyšli jako vítěz. Utkání sledoval z tribuny nový trenér Spartaku Michael Laudrup.

Spartak před utkáním neměl proti FK zrovna příznivou bilanci, napravit to chtěl v sobotu před zraky nového trenéra Laudrupa. Nehledě na dobré počasí nebyly tribuny stadionu Eduarda Strelcova zcela zaplněny. Navíc měli hosté fanouškovskou převahu.

Domácí vstoupil do utkání aktivně, Spartak však tlak přečkal a z protiútoku málem udeřil. Sajenko vnikl zprava do pokutového území a po faulu obránce Nababkina na něj se kopala penalta. Kapitán Mozart ale běloruského gólmana Amelčenka nepřekonal, mířil totiž vedle tyče.

Fotbalisté FK Moskva si oddechli a podnikli několik útoků směrem k brankáři Pletikosovi, který před třemi dny inkasoval hned čtyřikrát v kvalifikačním utkání proti Anglii. V dresu "měšťanů" bylo aktivní především duo Bracamonte a Samedov. Naproti tomu branku, kterou hájil Amelčenko, zaměstnával talentovaný útočník Artem Dzjuba.

Diváci se nemohli nudit, hrál se rychlý fotbal a útočníkům práci ulehčovali nejistí obránci na obou stranách. V 15. minutě zaváhal gólman Amelčenko, který míč vyboxoval před nohy Ryžkova a ten si pohrál se Šešukovem a poté tvrdou střelou k tyči otevřel skóre.

FK Moskva inkasovaný gól nerozhodil, přesto mohl Spartak zvýšit na 2:0, nebezpečně střílel Dzjuba. Penaltové zaváhání se snažil napravit Mozart, ale v koncovce také neuspěl. Ve 30. minutě pálil z velké dálky nebezpečně domácí záložník Alexej Rebko. Do konce prvního poločasu branka nepadla a Spartak se mohl těšit z těsného vedení.

V úvodu druhého poločasu se mohl vyznamenat Radoslav Kováč. Český reprezentant ale po centru z levé strany trestuhodně minul. Nedáš – dostaneš, Igor Strelkov postupoval neohroženě na svatyni Spartaku a v pokutovém území byl faulován, nařízenou penaltu Argentinec Bracamonte s přehledem proměnil.

V 66. minutě se FK Moskva dostalo do vedení 2:1, střídající moldavský reprezentant Stanislav Ivanov při svém prvním dotyku s míčem překonal přesnou střelou z hranice pokutového území Pletikosu, důležitý osobní souboj těsně před gólem prohrál Radoslav Kováč.

Postupem času začali hráči FK Moskva natahovat hru a až podezřele často se svíjeli v bolestech. Pojistku málem přidal Petr Bystrov, ale po zpětné přihrávce Samedova mířil jen do míst, kde byl připraven gólman Pletikosa. Vyrovnání měl Spartak na dosah po akci Sajenka, který ani nadvakrát zblízka nepřekonal Amelčenka. Spartak brzdily školácké nepřesnosti a několikrát hráčům FK Moskva nabídl protiútok. Svěřenci Olega Blochina těsné vedení uhájili a pomalu stoupají tabulkou vzhůru. Nový kormidelník Spartaku Michael Laudrup se mohl v hledišti přesvědčit, že ho s nejúspěšnějším klubem Ruska čeká hodně práce.

Autor: David Kubáň / Gazeta.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proc je u preview ktere jsem napsal ja, jmeno spanhela???

Reagovat
smazaný uživatel

Abych to mohl opravit, autorství článku se ti za chvíli vrátí zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

spartak vyhraje 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele