24. kolo
05.10.2008 13:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

CSKA dovedlo duel s Chimkami do vítězného konce

FK Chimki na novém stadionu Arena - Chimki nestačili na CSKA Moskva. Hostům kladli odpor jen v úvodech obou poločasů.

CSKA chyběl především Alan Dzagojev, s kterým je spojován vzestup Armějců. Trenér Chimek Sergej Juran nemohl počítat Danielsonem, Stepanovem a Antipenkem. Do útoku se postavilo duo Jakubko – Nizamutdinov.

Fotbalisté Chimek měli aktivní nástup do utkání, vytvořili si tlak a bombardovali pokutové území CSKA četnými centry. Nicméně brankář Igor Akinfejev v podstatě žádnou vážnější příležitost nemusel zlikvidovat, obrana CSKA fungovala jako švýcarské hodinky. Postupem času přidali svěřenci trenéra Valerija Gazzajeva na obrátkách a spoléhali především na rychlá křídla Žirkova a Krasiče. Ve 32. minutě se po závaru v pokutovém území Chimek prosadil Alexej Berezuckij a otevřel skóre.

Druhý poločas začal tak, jako ten první. FK Chimki svou aktivitou přišpendlili CSKA na vlastní polovině. Tentokrát už se zapotil i Akinfejev, který zlikvidoval několik šancí domácích. Uprostřed druhého dějství trenér Juran vyztužil střed hřiště nasazením Nastji Čeha. Nicméně šance přišla na druhé straně, Brazilec Vágner Love razantní střelou donutil Berezovského míč jen vyrazit před nohy Gabriela, od kterého se míč odrazil tak nešťastně, že Mamajev zvýšil na 2:0 z pohledu CSKA.

Druhá inkasovaná branka poslala domácí mužstvo do kolen, pouze chvíli před závěrečným hvizdem si vsítil vlastní branku Alexej Berezuckij. CSKA vyhrálo páté utkání v řadě a pokračuje v honbě za vedoucí Kazaní.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele