17. kolo
10.08.2008 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dinamo porazilo Amkar 1:0

Moskevské Dinamo v zápase dvou adeptů na vítezství v ruské lize porazilo Amkar Perm. Jediný gól zápasu vstřelil Bělorus Michajl Afanasjev do vlastní branky. Po tomto utkání se Dinamo dostalo do čela tabulky, avšak musí počkat na výsledek zápasu mezi Kazaní a Zenitem Petrohrad.

Oba týmy se mohly dostat do čela tabulky. Trenér Dinama Andrej Kobelev měl k dispozici největší opory, dokonce i Vladimíra Granáta, který prodělal v letošní sezoně několik těžkých zranění, a Ruslana Pimenova, který také dlouho nehrál.

Zato Miodrag Božovič měl se sestavou problémy. Především kvůli diskvalifikaci obránce Dmitrije Belorukova, který v letošní sezoně dostal už osm žlutých karet. Mimo hru byl i Gaal a Grišin, celá levá strana týmu. Jejich místo zaujal Michajl Afanasjev. Obrana nastoupila ve složení Popov, Čerenčikov a Sirakov. Na hřiště se vrátil Tomislav Dujmovič, který vytvořil spolu s Drinčičem a Novakovičem obávaný trojúhelník uprostřed pole.

Hráči Permu začali aktivně, avšak ve čtvrté minutě zápasu si Afanasjev dal vlastní gól. Amkar se nevzdával a stále zkoušel útočit. V 16. minutě si vytvořili hráči Amkaru velkou šanci. Do pokutového území vtrhl Sirakov, obešel Chochlova, ale Kombarovovy se nepovedla přihrávka, srazil se s Fernandésem. K míči se nakonec dostal Drinčič, ale trefil jen boční síť.

Ve 28. minutě měli možnost zvýšit hráči Dinama. Po chybě obránce Amkaru postupoval Semšov na brankáře Narubina, ale branku nedal. V 34. minutě se dostal Portugalec Danny do brejku přihrál Kombarovovy, který trefil tyč. Hráči Amkaru byli celý první poločas aktivnější než hráči Dinama, ale Dinamo po prvním poločase vedlo 1:0.

Na začátku druhého poločasu Dujmovič vyzkoušel dalekonosnou střelou pozornost Gabulova, který střelu z dálky chytil do náruče. Amkar byl opět aktivnější , hráči Dinama spoléhali jen na brejky. V 62. Minutě zahrávali standartní situaci hráči Dinama. K míči se postavil Kolodin, který prostřelil zeď, k míči se v pokutovém území dostal Danny, ale branku netrefil.

Trenér Amkaru v 71. minutě posílil útok, na hřiště přišel Sikimič místo Novakoviče. Sikimič se hned uvedl hlavičkou, ale branku netrefil. V 75. minutě střídal i trenér Dinama, Keržakova nahradil Genkov. Ke konci utkání dostal žlutou kartu kapitán Amkaru Popov, který si tak nezahraje v příštím zápase proti Spartaku Moskva.

Autor: Lubomír Hanzl / gazeta.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mozna souboj o noveho lidra netroufnu tipovat

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo vyhraje. Amkar přijede bez několika opor. 3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele