28. kolo
09.11.2008 12:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Amkar si připsal zaslouženou remízou se Zenitem

Zenit si z Permu odváží bod za remízu 1:1. Obě branky padly ve druhém poločase, za domácí Amkar otevřel skóre Peev, který se prosadil hlavou přes českého reprezentanta Radka Šírla, Zenit vyrovnal deset minut před koncem z penalty.

Zenit se musel vypořádat s absencí tří hráčů základní sestavy. Kvůli kartám chyběli oba střední obránci Puygrenier a Križanac, v útoku zase Danny. Příležitost od první minuty tak dostali Hubočan, Širokov a Dominguez. Domácímu Amkaru chyběl nejlepší střelec Martin Kušev. Trenér Amkaru Miodrag Božovič vsadil na jediného hrotového útočníka, tím byl Žiljajev.

Amkar vstoupil do utkání nebojácně a favorita mírně přehrával. Šance na obou stranách však nepřicházely. Tu první, vážnější měl na kopačce Žiljajev, který využil zaváhání Hubočana, ale z voleje mířil vedle. Na hřišti se především bojovalo, hráči si nenechali ani centimetr volného prostoru a vinou nepřesností nebylo k vidění moc fotbalových věcí, jen několik náznaků šancí, které měl především Amkar. Zenit se probudil až v závěru prvního poločasu. Dominguéz skvělou přihrávkou vysunul Aňukova, ale reprezentační bek před Narubinem volil přihrávku, která Pogrebňaka nenašla. Bylo patrné, že Zenitu chybí Dannyho nápad a protože další kouzelník Aršavin dával svým chatrným výkonem najevo svou nespokojenost v Petrohradu, akce Zenitu končily někde kolem šestnáctky.

Přestože Amkar vycházel ze zabezpečené obrany, respekt ze Zenitu hodil stranou a podnikal nebezpečné útoky. Uprostřed druhého poločasu Žiljajev doslova přesprintoval nejistého Hubočana, ale v dobré pozicí míč trefil nešťastně a brankář Malafejev jen kontroloval. Kolem šedesáté minuty Zenit hru srovnal. Trenér domácích Božovič (který už od osmé minuty sledoval utkání z tribuny kvůli emotivnímu výstupu), poslal do hry v 69. minutě Injace, který chvíli na to mohl na hřišti oslavit gól Peeva. Záložník Amkaru využil přesného centru Drinčiče, prosadil se přes Šírla a hlavou překonal reprezentačního brankáře Malafejeva.

Vyrovnání přišlo deset minut před koncem normální hrací doby. Po faulu Čerenčikova na střídajícího Fajzulina se kopala penalta, kterou kapitán Anatolij Tymoščuk chladnokrevně proměnil. Do konce utkání se už nic zajímavého nestalo a s konečnou remízou může být více spokojen Amkar. Mužstvo z Uralu ve zbývajících kolech čekají Tomsk a Chimki. Zenit má los podstatně těžší, o evropské poháry ještě svede tvrdý boj.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
Shevchenko

Tohle Zenit musí vyhrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele