semifinále
20.04.2022 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

André Silva (© AFP)

Lipsko je podruhé za sebou ve finále DFB-Pokalu, Union setnulo v samém závěru

Emil Forsberg se ukázal jako správný žolík. A stejně jako loni si Lipsko díky jeho rozhodující trefě z nastavení druhého dějství zahraje o cennou trofej v rámci Německého poháru, o níž se ve finále popere s Freiburgem, který v úterý přehrál v semifinále Hamburk. Union se nemusí za své vystoupení stydět, lépe zvládl poločas první. Jenomže po obrátce jeho protivník zabral.

Die Eisernen od úvodních pasáží duelu určitě nepůsobili zaskočeným dojmem. Lipsko obecně nevstoupilo do samotného dění nijak vábně, možná se na něm podepsala i únava z předešlého náročného programu. V 15. minutě se hosté propracovali do první vážnější možnosti, to když Trimmel od rohového čtvrtkruhu vyslal přízemní pas na bližší tyč, tam nebezpečně operoval Prömel, nicméně z těžšího úhlu se gólově neprosadil. Ve 25. minutě již však berlínský výběr velkou neaktivitu svého konkurenta tvrdě ztrestal. Awoniyi ze středu pole uvolňoval na pravé straně Trimmela, ten pak adresoval parádní dlouhou přihrávku až na zadní tyčku, odkud hravě skóroval Becker. Die Roten Bullen tenhle okamžik přece probudil. Už se nemohli schovávat.

Ve 37. minutě se zjevil ve velké tutovce André Silva, jemuž míč nakrátko přistrčil Henrichs, ale portugalský forvard trestuhodně zamířil těsně vedle brány. Ve 48. minutě se pokoušel o vyrovnání Orbán, toho vyhledal svým centrem zprava Henrichs, ovšem jeho hlavička skončila pouze v zámezí. A v 59. minutě již přece na řadu přišel takový moment, který domácím hodně pomohl k toužebnému úspěchu. Sice sudí Brych zprvu pokutový kop nenařizoval, pak mu ale do sluchátek zazněl pokyn z VAR, aby svůj verdikt případně přehodnotil, a opravdu se stalo. Bránící Jaeckel ve vlastní šestnáctce drcl do Nkunkua, takže se se penalta kopala. K ní se jako exekutor postavil André Silva, který nekompromisní bombou překonal brankáře Rönnowa.

Když už se zdálo, že o vítězi nebude rozhodnuto po základní hrací době a bude se hledat až v případném prodloužení, zasadil saský celek ve druhé minutě nastavení svému soupeři tvrdý direkt. Henrichs posadil svůj jemná oblouček na hranici brankového území, tam si seběhl jeho spoluhráč Forsberg, jenž svou přesnou hlavičkou pod břevno zařídil Lipsku postup do finále.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Tipuju 3:2 po prodloužení. Tipuju finále L - FR. Oba by byli premiérovými vítězi. Konečně si Freiburg vydobyl spravedlivou neutrální půdu. Berlín bude vyprodán. Doufám že to bude v TV.

Reagovat
DidusIneptus

47.069 diváků - vyprodáno. Škoda pro Union že nehráli doma. Lipsko i Union

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele