semifinále
09.06.2020 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Pohádkové tažení Saarbrückenu v národním poháru skončilo s favorizovaným Leverkusenem

Čtvrtiligový Saarbrücken senzačně prošel až do semifinále poháru DFB, nicméně v něm na domácí půdě už nedokázal konkurovat silnému Leverkusenu. Více než tříměsíční pauza bez jediného soutěžního utkání se na něm projevila hlavně v úvodní dvacetiminutovce, kdy inkasoval hned dvakrát. Nakonec s Bayerem prohrál 0:3, ten postoupil do finále národního poháru po jedenácti letech.

Hosté i bez svého nejlepšího střelce Kaie Havertze dominovali na trávníku od samého začátku a míč drželi téměř z pětasedmdesáti procent, protivníka přestříleli v celkovém poměru 23:9. O nejcennější trofej, kterou by získali po dlouhých sedmadvaceti letech, se utkají s vítězem středečního souboje mezi mnichovským Bayernem a Frankurtem. Do vedení se dostali ze své první vážnější příležitosti v 11. minutě.

Demirbay svým nákopem za obranu soupeře našel rozběhnutého Moussu Diabyho, jenž se opřel do balónu z voleje a nádherně zamířil mezi nohy bezmocného brankáře Batze. O šest minut později mohl zvýšit náskok jasného favorita Paulinho, ale s jeho bombou směřující doprostřed branky si domácí strážce poradil. Netrvalo to však ani další dvě minuty a Leverkusen se radoval z druhé trefy, tu vsítil Lucas Alario.

Argentinský útočník využil nedorozumění mezi Batzem a Zeitzem po centru z levého křídla od Demirbaye a odkrytý prostor tří tyčí již nemohl minout. Necelých deset minut před přestávkou chtěl definitivně rozhodnout aktivní Paulinho, avšak jeho rána těsně proletěla vedle levé konstrukce. Ihned po změně stran poprvé zahrozil také Saarbrücken, nicméně přízemní střelu Jacoba z dobré pozice dokázal zkrotit v rukavicích pozorný gólman Hradecky.

Hosté pečetili svůj úspěch v 58. minutě. Střídající Karim Bellarabi obdržel zpětnou přihrávku proti noze od Demirbaye a střelou z první rozvlnil síť s pomocí břevna. V dalším průběhu si vytvořil dvě solidní možnosti Paulinho, ovšem nejprve pálil příliš vysoko a poté ho skvělým zákrokem nohou vychytal Batz. Následně se Batz blýskl ještě jednou proti razantnímu pokusu Bellarabiho, v nastaveném čase nedokázal alespoň korigovat výsledek Mendler, když minul pravou tyč.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele