semifinále
20.04.2016 20:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Dortmund porazil Herthu a je potřetí v řadě ve finále poháru

Hertha Berlín předvádí v této sezoně velice slušné výkony, které by jí mohly zajistit místečko v Lize mistrů. Sen o finálové účasti v DFB-Pokalu se ale po prohře 0:3 s Borussií Dortmund rozplynul. To zamrzí o to více, že souboj dvou nejlepších mužstev této soutěže uvidí právě Olympijský stadion.

Během úvodní dvacetiminutovky byli domácí poněkud zataženější a vyčkávali na brejky. Dvě nebezpečnější příležitosti si však vytvořili hosté. Nejprve z dálky zkoušel štěstí Lukasz Piszczek, a pak se musel Rune Jarstein vytáhnout proti pokusu Adriána Ramose. Ve 21. minutě už se ale černožlutí prosadili.

Jmenovitě to byl Gonzalo Castro, k němuž se odrazil na hranici šestnáctky balon a kdo jej z první placírkou pravé nohy uklidil přesně pod břevno - 0:1. O čtyři minuty později příznivcům Staré dámy málem zatrnulo znovu. Naštěstí pro ně Marco Reus přestřelil. Následně z přímého kopu střílel Mchitarjan, pak z úhlu Ramos, a pak to znovu zkoušel Reus, jenže Jarstein byl v rohu své brány včas. Tečku za prvním poločasem udělal Hegeler, když propásnul Weiserovu pobídku.

I po změně stran začali aktivněji svěřenci Thomase Tuchela. Mchitarjan se ale ve 49. minutě z gólu ještě radovat nemohl. Na druhém konci hřiště se v dobré šanci ocitnul po nakrátko rozehraném rohu Salomon Kalou, ale minul. A i kdyby neminul, praporek pomezního rozhodčího by jeho oslavy utnul. A pak už zase hrála Borussia.

Po Schmelzerově přihrávce zamířil Ramos přímo do rukavic Jarsteina, který necelou minutu poté vychytal i Mchitarjanův volej. Bývalý klub Jana Kollera a Tomáše Rosického zdvojnásobil své vedení v 75. minutě. Shinji Kagawa utekl po pravé straně hřiště až k vápnu, načež přihrál dovnitř Reusovi, který se prosadil v obležení dvou protihráčů - 0:2.

Ani to Herthu neprobudilo a Dortmundští si nadále dělali, co chtěli. Gündogan dostal prostor vystřelit do tyče a další Mchitarjanovu střelu sbalil Jarstein. Arménský fotbalista se tedy prosadil až v 83. minutě poté, co mu Marco Reus naservíroval balon přímo před prázdnou bránu - 0:3. V nastaveném čase mohl ještě čestný úspěch zaznamenat z přímého kopu Marvin Plattenhardt, ale nestalo se.

Hertha Berlín bez Vladimíra Daridy do finále neprošla. Poslední zápas tohoto ročníku DFB-Pokalu tedy bude mít stejné složení, jako tomu bylo před dvěma lety. Tehdy zvítězil Bayern Mnichov, když v prodloužení skórovali Arjen Robben a Thomas Müller. V sezoně 2011/2012 ale zvítězila Borussia v poměru 5:2. Uvidíme, kdo se bude radovat 21. května 2016.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (35)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

0:1 pen.

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Gryphonheart

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

na RB prej Weiser, psal Bild

Reagovat
Arne

Doufám, že budou mít pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

já se v to modlim a ty to víš

Reagovat
Arne

Reagovat
aurelio

Pekarík je stále mimo? Pritom posledný zápas v reprezentácii už vyzeral byť v solídnej forme.

Reagovat
db18

I kdyby byl ve formě, tak Weiser na RB hraje momentálně lépe...

Reagovat
smazaný uživatel

Nastúpil už na pár zápasov v základe, ale Weiser sa dostal do fantaastickej formy počas jeho zranenia a teraz to má Peky ťažké, občas nastúpil Weiser na krídle v ofenzíve a Pekaríkovi a tak uvoľní miesto na kraji obrany...ale viac hraje Weiser vzadu

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha XI: Jarstein - Weiser, Brooks, Stark, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger, Hegeler, - Haraguchi, Ibisevic, Kalou

BVB XI: Bürki - Schmelzer, Bender, Hummels, Piszczek - Castro, Weigl - Reus, Kagawa, Mkhitaryan - Ramos

Reagovat
andrew96

Dobrý poločas, Dortmund podle očekávání, Hertha se skoro k ničemu nedostala. Líbí se mi Mchitarjan, Schmelzer, levá strana Weiserovi hodně zatápí. Jenom škoda, že to není o dva góly (Csaplár by nesouhlasil), šancí tam bylo dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je prostě krása!!! Naprosto dokonale zvládnutý zápas

Reagovat
slovaňáák

Alespoň jednu trofej bychom mohli získat. Už se těším na finále.

Reagovat
Rudnevs

Proti Bayernu ťažko.

Reagovat
OnderCZ

Tak je to jen jeden zápas, může se stát cokoliv. Bylo by to fajn.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Míč je kulatý a začíná se od stavu 0:0.

Reagovat
andrew96

V suchém triku. A šlo to i bez Auby a Gundogana. Spravení chuti po čtvrtku.

Ostkurve Je mi trochu líto Herthy, taková dobrá sezóna a nakonec jim všechno může utéct.

Reagovat
smazaný uživatel

Sledovali ste niekto ten Hummelsov rozhovor po zápase? Hlasy na internete z toho dedukujú, že by sme mohli do BVB poslať späť Götzeho a z BVB k nám by prišiel Hummels, ale príde mi to ako veľmi dobrý fór.

Reagovat
db18

Hummels se nechce vracet... leda by ho ke změně přiměl Tuchel, který mu naznačil, že pod ním titul nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja moc na takéto špekulácie nie som. Každopádne ak by prišiel do Bayernu tak si nechcem predstaviť ten hate na Bayern, minimálne tu na fóre.

Reagovat
smazaný uživatel

to je unáhlené..

příští rok příjde tvrdý direkt na na Carla..

kdyby byl s Gotzem nezlobil bych se přes to všechno..

Reagovat
smazaný uživatel

Čo tam konkrétne povedal Hummels ak si spomínaš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si správne pamätám na konci rozhovoru povedal niečo v zmysle, že rozhodnutie ho stojí každú noc 30 minút spánku, a keď oznámi svoje rozhodnutie tak každý pochopí prečo to tak bolo. Alebo niečo v tom zmysle.

Niekto na internete z toho už vydedukoval, že by mohol zmeniť žltý dres za ten bavorský.

Reagovat
smazaný uživatel

Úžasná atmosféra od domácich dnes, to asi Hertha dlhšie obdobie nezažila, cítil som od úvodu, že to je pre Herthu veľký zápas. Aj bolo vidno, že štadión nebol plný len vďaka enkláve BVB fans ako tomu bývalo často pri BL zápasoch, ale že fakt na miestach kde je inokedy žlto-čierno bola teraz väčšina fanúšikov Herthy. Až mrzí, že to bolo tak jednoznačne, ale Hertha mala hrať aktívnejšie, hlavne pressing bol veľmi zvlaštný a nekompaktný a chýbal tam zrejme dosť Darida, aspoň ja som to tak cítil, vy nie?

Reagovat
andrew96

Těžko soudit dle TV, ale podle obrázků to opravdu vypadalo na slušnou atmosféru. Mně se hodně líbilo, jak i za stavu 0:3 zpívali chorály a v podstatě děkovali hráčům.

Jo a Brookse bych chtěl mít ve svém týmu, skvělý hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

To kdybys řekl Dardaiovi..ten by tě hnal

Reagovat
smazaný uživatel

"Bývalý klub Jana Kollera a Tomáše Rosického zdvojnásobil své vedení v 75. minutě."

Reagovat
andrew96

Bylo zapomenuto na Bergera.

Reagovat
Arne

Gratulace BVB, jednoznačnější průběh ten zápas už asi mít nemohl... Nevím, nakolik to bylo absencí Daridy, podělaností s velkého zápasu u hráčů nebo trenéra, každopádně jsem čekal, že budeme alespoň trochu vyrovnaným soupeřem.

Jediná šance byla, že nám to tam spadne za stavu 0:1, šance na to byly... Dost mi přišlo, že to tam v tuhle fázi zápasu otáčel Aytekin ve prospěch Borussie, ale to mi na stadionu přijde poměrně často, takže těžko říct, jestli to tak bylo.

Jarstein až na nějaký tradiční nejistoty v rozehrávce byl famózní, z pole nevím, koho pochválit, snad možná oba stopery, hlavně Johna... Platte ještě celkem slušný, Mitch na druhé straně hořel asi nejvíc, co u nás pamatuju. Kalou měl zase jeden z těch zápasů, kdy je na pár facek, zbytek hráčů do ofenzivy nulový.

Jak už tady padlo, atmosféra famózní... Když nepočítám derby, kde z velký části přitápí pod kotlem fandové Unionu, tak to byl asi nejlepší zápas, co jsem tam po téhle stránce zažil. Srovnatelný možná tak s baráži proti Fortuně... Povzbuzování většiny stadionu i za stavu 0:2 a 0:3, to se v Berlíně nestává a to mi zůstane dlouho v paměti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tá atmosféra, keď fanúšici BSC začali za stavu 0:3 spievať chorály aj im patrí poklona

Reagovat
Gryphonheart

Tak jsem to skoro trefil..

Reagovat
smazaný uživatel

Super BVB do finále, kde to Bayernu natre... typ, Dortmund vyhrá vo finále 2:1 po predĺžení. a v pohári sa Dortmundu proti Bayeru v poslednej dobe darí, vlani vyhrali v semifinále a v lige už dva roki FCB neporazili tak teraz bude trofej BVB! BVB! BVB!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele