semifinále
15.04.2014 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Dortmund znovu porazil Vlky a zahraje si finále DFB-Pokalu

Podle očekávání hodně těžké utkání čekalo na BVB, které se o pohárové finále utkalo s ambiciózním Wolfsburgem, jenž byl Borussii vyrovnaným soupeřem, ovšem nakonec si o trofej zahraje o poznání efektivnější Dortmund. Ten čeká na vítěze duelu Bayern - Kaiserslautern.

Samotné utkání začalo pěkně zhurta, ani jeden tým zbytečně nespekuloval, mičuda se plynule dostávala z jedné strany hřiště na druhou, avšak zajímavých situací před oběma brankami bylo pomálu. To se změnilo ve 12. minutě: Reus předal balón Mchitarjanovi, který udělal několik kroků do středu pole a následně přízemní střelou k bližší tyči zaskočil Grüna - 1:0!

Krátce nato měl před sebou dobrou možnost Reus, ale kulatého neposedu si posunul až moc před sebe a strážce hostující branky byl u míče jako první. Na opačné straně pro změnu zahrozil Luiz Gustavo a po něm Olić, ani jeden z nich však dortmundskou svatyni výrazněji neohrozil. O poznání nebezpečnější byla rána de Bruyneho, ale Weidenfeller skvěle zasáhl! Po následném kopu od rohového praporku hlavičkoval Olić, vymezený prostor ale hledal marně.

Postupem času se z vysokého tempa přeci jen slevilo, ale to na atraktivitě neubralo. De Bruyne po půlhodině ze standardky naservíroval do šestnáctky ideální míč, ovšem dvojice Naldo - Olić ho do prostoru branky nepropasírovala. Výborně hrající Reus poté vrátil pod sebe na Großkreutze, tomu se ale nepodařilo nalézt tři tyče. Srovnat krok mohl po Träschově nabídce Malanda, ovšem jeho hlavička se opřela pouze do tyče domácí branky a de Bruyne potom neuspěl.

Nedáš - dostaneš. Tolik otřepané pravidlo se znovu osvědčilo minutu před koncem řádné hrací doby úvodního dějství, kdy Reus po rychlé kombinační akci předal Lewandowskimu, jenž udržel balón proti přesile a následně bez zaváhání upravil výsledek na průběžných 2:0.

Stejný duch se plynule přenesl i do druhých čtyřiceti pěti minut. Lewandowski však z úhlu branku netrefil a Arnold na druhém konci hřiště poslal odražený míč rovněž mimo vyznačený prostor. Když už záhy polský kanonýr přece jen poslal kulatý nesmysl do sítě, rozhodčí mu jeho trefu neuznal vinou ofsajdového postavení. Olić z další akce hlavičkoval nepřesně a Sokratis pro změnu mířil jen do připraveného Grüna. Hrálo se nahoru dolu a diváci se rozhodně nenudili.

Další obrovskou příležitost měl Lewandowski po kopu od rohového praporku, ale Grün reagoval bleskově a byl u své levé tyče nachystaný! Krátce poté už poněkolikáté ukázal skvělý výběr místa Olić, jenž se opět dostal do zakončení hlavou, avšak bránu hledal marně.

Vlci byli pro Borussii opravdu vyrovnaným soupeřem. To jako další potvrdil Perišić, který se chtěl jistě na hřišti svého bývalého zaměstnavatele ukázat, jenž si udělal prostor ke střele, ovšem následně slabou ranou Weidenfellera jen protáhl. Daleko větší možnost měl z ničeho nic na zadní tyči zakončující Malanda, defenzivně laděný středopolař ale trestuhodně přestřelil! Hosté byli s přicházejícím koncem utkání opravdu nebezpeční. To dokumentovala další střela Malanda, jenž na dortmundského brankáře zblízka nevyzrál a Gustavo poté rovněž neuspěl!

Koncernový celek se až do samotného závěru snažil utkání zdramatizovat, hned dvakrát zkoušel štěstí čerstvě příchozí Caligiuri, ovšem prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund hra opat pekny,rychly a sebavedomy futbal, velmi rad si ich dnes opat pozriem

Reagovat
Arne

Trochu OT: Jak se nechá změnit IP adresa, abych ji měl jakoby německou? Rád bych se dneska koukal na tenhle zápas na ARD, ale TV tu nemám a ten stream na jejich stránkách do zahraničí nechodí..

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím ťa, ako to funguje? Pôjdem na stránku ARD a nejako budem klikať v tomto odkaze čo si sem dal? Dik

Reagovat
db18

Taky bych poprosil o návod "pro debily" Určitě by se mi to hodilo i do dalších kol (+LM, když bude v německé free-tv)

Reagovat
Arne

Přidávám se, s tím odkazem si sám neporadím Mně by se to hodilo i v opačným gardu, tuhle jsem si chtěl v Německu zapnout EurosportPlayer a zjistil sem, že mi automaticky naběhne německá verze, kde místo fotbalu běžel golf nebo něco podobného.

Reagovat
stas87

ES nema prava na vysielanie BL v nemecku prava plati pre CZ,SK,POL,HU tusim..cize ja mam ESplayer a ak by som zil v nemecku tak ho nevyuzijem

Reagovat
JozkokozleJ

No, s CZ,SK alebo POL IP adresou by si to mohol sledovat i v Nemecku. Problem je ten, ako pise nizsie c.core, ze nie je uplne jednoduche najst kvalitnu tunajsiu IP adresu, aby prenos fungoval bez nervov. Kedysi davno som to pouzival na NHL, potreboval som americku IP, a i to bol casto problem, a ze americkych IP je.

Reagovat
stas87

aha,nevedel som,vdaka na nhl staci vlc nie?

Reagovat
JozkokozleJ

ESplayer je o IP adrese. VLC by mal na NHL fungovat, je potreba ale dohladavat fungujuci streamsubor. Myslim, ze ho mam uz nejaku dobu nefunkcny a nehladal som, lebo nebol cas sledovat.

Reagovat
db18

Jede ti to? (já si teď nemůžu dovolit restartovat prohlížeč, tak jestli to pak má cenu )

Reagovat
Arne

Já jsem na to rezignoval, neměl jsem čas to luštit a navíc při rychlosti mýho netu by to asi k tomu nebylo... Našel jsem solidní Sky, tak snad to pojede.

Reagovat
db18

Nesekl se ti teď obraz a zvuk nepřešel do smyčky?

Reagovat
Arne

O ničem nevím.

Reagovat
db18

Ok, mne se to takhle kouslo (už to ale běží), tak jen jestli to je problém streamu nebo Sky

Reagovat
andkoo

najdes si proxy server, ktory ma nemecku IP, vo firefoxe das options-network-settings, tam to das, asi treba aj restart browsera a mohlo by to ist

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Díky, večer vyzkoušim a snad to rozjedu...

Reagovat
smazaný uživatel

Dívat se na stream přes free proxy je utrpení. Však ta rychlost je pomalá i na normální prohlížení

Reagovat
DieFohlenBMG

oba gól)

Reagovat
smazaný uživatel

2-3 reus , lewa - rodrigez pen, de bruyne , olic

Reagovat
smazaný uživatel

rodriguez nehraje..

Reagovat
smazaný uživatel

čekám dneska sestavu 4-1-4-1, pač to už i minule v druhém poločas proti vlkům zafungovalo parádně. Tím pádem by hrál asi jenom jeden z dvojice Seb-Nuri (spíše Seb) a před ním pak Marco,Jojic,Mickie,Kevin..

Reagovat
jv

Čekal jsem dneska právě změnu, ale Kicker měl protentokrát pravdu.

Reagovat
TheAdy

kdo vyřadíl bayern ?

Reagovat
TheAdy

jo o finále, ja to poprvé chápal akože ve finále..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to může a snad i bude parádní bitva! Si co pamatuju tak vždy když se potkají tyto dva týmy tak je se na co koukat

Reagovat
stas87

k dokonalosti chyba uz len stark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

To bych ani nezapínal, naštěstí tam bude Gräfe.

Reagovat
stas87

zajtra by mal piskat aytekin?ja teda nemam rad kinnhöfera a gagelmanna,drees tiez tych sympatii prilis nema..na opacnom konci aytekin,dankert a dingert

Reagovat
Arne

Zítra Kinhöfer Gagelmann dnes jako čtvrtý rozhodčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pep: "I'm here to help if the club does not want, we shake hands and 'no problem'."

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Ondraa24

OT: Gündogan prodloužil do 2016

Reagovat
smazaný uživatel

jenom o rok?

Reagovat
Ondraa24

jenom o rok no, taky se mi to moc nelíbí

Reagovat
jv

...jenom oddálení jeho odchodu, alespoň mi tak tenhle krok přijde. Dostane se znovu do formy a pak půjde o dům dál.

Reagovat
smazaný uživatel

právě. Je to jasné, když to je jenom o rok.. škoda

Reagovat
slovaňáák

Bohužel no..

Reagovat
Ondraa24

no, kdyby se vrátil Shinji a Miki by se posunul dozadu na Ilkayovo místo, mohlo by to možná šlapat, Miki hrával v Šachtaru víc zezadu, dokáže tam zahrát

Reagovat
smazaný uživatel

tam se postupně bude zapracovávat Jojic (doufám)

Reagovat
Ondraa24

nebo no, to je taky jedna z možnejch variant

Reagovat
jv

Hodně překvapil, určitě musí zůstat, i když to výrazně ztíží pozici Leitnerovi (pokud od něho bude nastavený trend pokračovat).

Reagovat
stas87

alebo to moze znamenat ze mu borussia da cas v jeho momentalnej zlej situacii a nepodpise dlhodobo zraneneho hraca aky zmysel by malo podpisat treba na styri roky ked dva z nich moze premarodit?neverim ze by siel okamzite prec,skor je to taka pojistka vzhladom na jeho problemy,ak bude 100% fit kludne moze buduci rok predlzit o 3 roky,nevidel by som to nutne ako jeho odchod

Reagovat
jv

Samozřejmě, že se může stát i to, ale nevěřím tomu, určitě bychom s ním hned prodloužili třeba o tři roky, ovšem zřejmě nebyl zájem oboustranný.

Reagovat
stas87

to proste nemozes vediet co vyjednal jeho agent a zorc,treba prave agent chcel zmluvu zatial na rok kedze sam nevie ci bude ilkay fit a vydrzi celu sezonu,samozrejme ze prvy dojem je negativny a väcsina ludi si mysli ze zdrhne ked predlzil len o rok,ak je pravda co vravel jeho otec tak si nemyslim ze by sa ponahlal z dortmundu..

Reagovat
jv

Už jenom kvůli tomu, že chybí kvůli zádům (není to třeba koleno, kde je to riziko opětovného zranění daleko větší), soudím výše popsanou variantu.

Reagovat
stas87

podcenujes zranenia chrbta,zanet chrbta je svinska vec,v podstate nemozes behat,chodit nic,ked mas pretrhnute väzy tak ides na operaciu,priblizne vies kedy sa zapojis do vyklusavania a neskor aj do behania,u chrbta nevies nic,ci to uplne vyliecis,ci sa ti to moze vratit..

ja som optimista a verim gündoganovi ze podpise casom az bude fit zmluvu treba na tri roky,reus ho treba presvedci..

Reagovat
jv

Snad máš pravdu, koneckonců by se mohl poučit i od Nuriho. Je fakt, že jsem to zranění zad napsal jako banalitu, což určitě není, ale věřím tomu, že se od další sezóny naplno zapojí a už se mu podobné problémy vyhnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Idealna nahrada za Xabiho

Reagovat
Ángel di María 22

Bylo jasný, že v takovymhle stavu neodejde, ale pak už půjde a bohužel zadarmo, tak snad zas né do Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Wolfíci vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Mickieeeeeeeeeeee

Reagovat
jv

Konečně se dostává do pohody.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

tne gol ide za gustavom ale..docela sa vykaslal na to pridat do kroku a vratit sa na svoje vapno,mchitarjan vyuzil toho ze ked prebral loptu od reusa tak gustavo bol strasne daleko a umoznil mu tak strielat,trafil to vyborne-medzi nohy tusim knocheho?

Reagovat
db18

Gustavo teda vypadá Černý Vácha

Reagovat
smazaný uživatel

se insipiroval u Diega

Reagovat
jv

...dneska by nemusel zase dohrát.

Reagovat
jv

Marco druhá asistence, prakticky každá nebezpečná akce jde přes něho, poslední dobou podává opravdu skvělý výkony a taky díky tomu jsme šli celkově nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Podílel se na každém z naších posledních 12 golu

Reagovat
JozkokozleJ

Ale tiez siel dost hore Mkhitaryan a prave ich spolupraca s Lewnadowskim dava hre Borussie tu staru peknu tvar s rychlym prechodom do utoku.

Reagovat
jv

Souhlas, do puntíku, konečně je to zase pořádná jízda.

Reagovat
Ángel di María 22

No, mohlo bejt klidně 2:1, ale ještě že tak Marco trochu tradičně nejlepší, škoda, že si tam předkopl míč po tom krásnym přehození, bylo by to ještě lepší. Tohle se už musí dotáhnout do úspěšnýho konce.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg směrem dopředu dost nebezpečný - fakt silní. Klobouk dolů

Jinak je dneska zatím hodně vidět rozdíl ve formě naších krajních obránců. Zatímco Lukaszovi se vůbec nedaří, míče mu odskakují a ukíkají a chybuje. Tak Erik hraje opět skvěle. Hlavně teda směrem dopředu je top

Reagovat
JozkokozleJ

Som pisal, ze Wolfsburgu by sa hodil Rode. Ale ked vidim Malandu, tak beriem spät. Sice trosku chyboval pri druhom gole, ale inak je dnes fantasticky, o triedu lepsi nez Gustavo, hoc u toho je vidiet, ze ho strasne obmedzuje ta rychla ZK. Kazdopadne Wolfsburg velmi sympaticky vykon.

Durm smerom dopredu vyborny, ale je to jeho strana, odkial VfL viac hrozi.

Reagovat
stas87

ja som to pisal myslim arnemu zopar dni dozadu ze malanda-gustavo je idealna dvojica a polak si uz nekopne,ten rode by ale nebol od veci ak by prisiel pretoze budu hrat takmer isto pohare a mat rodeho,malandu a gustava by bolo ok,u gustava mi pride problem ja v hlave,on ide v zaciatkoch zapasu do vsetkeho naplno a potom dostava kartu,musi sa brzdit a je to ako pises,navyse mi pride ako hrac co treba kvoli kartam moze stat 4-5 zapasov v sezone

a s mchitarjanom suhlas,on az v jarnej casti ukazuje ze to bol dobry prestup,trvalo mu to teda pol roka sa adaptovat na krajinu,ligu a kloppov system ale tu kvalitu ma,u aubameyanga to stale trva,verim ze v druhej sezone bude lepsi zapas od zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

Na Malandu taky čumím s otevřenou pusou. Na to, že je mu teprve 19 hraje skvěle, ale příjde mi, že oproti Gustavovi je i více defenzivní. Gustavo se zase více zapojuje to tvorby hry.

To je sice pravda, ale to je spíš dáno skvělým de bruynem (hlavně první půl hodiny). Žádnou velkou individuální chybu jsem od něj neviděl..

Reagovat
db18

BVB od 65. minuty bez zakončení?

Reagovat
smazaný uživatel

De bruyne má teda neskutečné centry

btw. nevíte někdo o co šlo v té hádce mezi Marcem a Weidenfellerem?

Reagovat
Arne

To nevím, ale nedivil bych se, kdyby mu dal kouř za to sólování... To bylo neskutečný.

Reagovat
jv

Kdy se to stalo? Nic jsem nezaznamenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím přesně.. asi 5 minut před koncem. Pyskovali tam na sebe dost dlouho. I po Marcově vystřídání ještě z lavičky na sebe řvali

Reagovat
stas87

vtedy ustal dva suboje a nabiehali myslim styria na troch nie?marco mal prihrat dolava a bolo by asi hotovo,prihral doprava a bolo po akci,to jedine ma napada

Reagovat
smazaný uživatel

No on tam těch akcí zazdil víc v těch posledních 15 minutách než odešel. Jak se tu řeklo, sóloval fakt nehorázně.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to vypadalo, že Reusovi naloží vlastní gólman :-D Ale Kehl se tomu teď v rozhovoru jen zasmál, tak snad v pohodě..

Reagovat
smazaný uživatel

Roman tam podle mě mrdá všechny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To každopádně

Reagovat
PP

To je blb ten Lewa... co kerého čerta leze do Bayernu??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele