čtvrtfinále
04.03.2009 19:00 CET
2 : 5
(2:2)

Reportáž

Brémy rozstřílely Wolfsburg a jsou v semifinále

Skvělé ofenzivní představení viděla wolfsburská VW-Aréna, domácí VfL zde sice dokázalo vyrovnat dvojnásobné vedení Brém, Werder se ale ve druhém poločase trefil ještě třikrát a výhrou 5:2 potvrdil, že v pohárech mu na to rozdíl od ligy šlape.

Brémští do utkání v roli favorita určitě nešli, přesto měli start jako z pohádky. Ve 3. minutě zpracoval dlouhý míč Pizarro, postrčil ho dozadu Diegovi a brazilský špílmachr svou utěšenou přízemní střelu umístil přesně k tyči - 0:1. Hned za další tři minuty vybojoval Pizarro míč pro Özila, který z úhlu prostřelil Benaglia - 0:2. Domácí vypadli velmi šokovaně, jenže hned v 10. minutě se dostali zpět do hry. Schäfer poslal z levé strany přízemní centr, který na první tyči uklidil do sítě Džeko - 1:2.

V dalším průběhu první půle měli Vlci mírnou převahu, další šanci ovšem naopak Werder. Ve 21. minutě se sám před brankou objevil Pizarro, ve vyložené situaci ale selhal. Peruánský útočník poté ještě neproměnil ještě jednu šanci a ve 42. minutě ho to mohlo mrzet. Pekárik totiž poslal z pravé strany centr přesně na hlavu Džeka a ten přehodil náhradníka v hostující brance Pellatze - 2:2. VfL mohlo dokonce vést, minutu před přestávkou napálil z přímého kopu Misimović tyčku.

Nerozhodný stav ovšem po změně stran vydržel jen deset minut. Pak totiž Pizarro nahrál Diegovi, toho v šanci fauloval Benaglio a kopala se penalta. Sám postižený se k ní v 55. minutě postavil a nekompromisní ranou jí proměnil - 2:3. Wolfsburští se poté ujali taktovky a hosty zatlačili do defenzivy, žádnou vyloženou příležitost si ale ne a ne vypracovat.

V 71. minutě tak udeřil opět Werder, Diegův přímý kop přiťukl Almeida hlavou k Pizarrovi a ten se střelou pozemi konečně trefil - 2:4. Za domácí ještě zahrozili (kdo jiný) Džeko a Grafite, ve druhém poločase ale již netrefili a naopak jejich tým dostal ještě jeden kousek. V 89. minutě se trefil opět Pizarro, který si našel míč před prázdnou brankou a pohodlně uzavřel skóre na 5:2 z pohledu Brém, které se tak mohou těšit na semifinále.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pizarro je letos expert na góly v posledních 30 minutách.

Reagovat
smazaný uživatel

bayern a bremi ted podou nahoru :) ;)

Reagovat
smazaný uživatel

bremy bayern a bremy jsou s y

Reagovat
smazaný uživatel

Páťa Helmes. Vítěznej gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že si Šimůnek udrží místo v základu, poslední dobou se mi zdá, že celkem často inkasují.

Reagovat
stas87

no konecne!!chce to navazat aj vykonmi v lige ale tato sezona bude zla si

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se takhle pizzarovi bude darit i nadale tak si za nej budem moc rict poradnej balik

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy leos se jim moc nedari, ale doufam ze se dostanou do poharu. Jinak Dzeko fantasticky

Reagovat
smazaný uživatel

DFB Pokal jim stačí, to je taky pohár...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak apsoň o jeden gól jsme nedopadli nejhůř

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele