semifinále
22.04.2009 20:30 CET
1 : 1
1:3 pen.
(0:1, 1:1)

Reportáž

Wiese poslal Brémy do finále DFB-Pokalu

První ze čtyř Nordderby hraných v krátkém sledu vyznělo lépe pro Brémy, které tak postoupily do finále DFB-Pokalu. Werder byl v Hamburgu lepším týmem, domácí ale skvěle držel brankář Rost. Hrdinou je však druhý strážce tří tyčí, Tim Wiese, který pro svůj tým vychytal penaltovou loterii.

Do utkání vlétli hosté jako po hlavě, již v šesté minutě hledal Özil na zadní tyči Almeidu, ten však na míč nedosáhl. Lepší start se ale Brémám vyplatil v 11. minutě, kdy Diegův precizní přímý kop dokázal Rost ještě vytěsnit na břevno, ale proti dorážce Mertesackera byl již bezmocný - 0:1. Domácí působili dosti zakřiknutě a do ofenzivy se téměř nedostávali, i když v 18. minutě Guerrerově střele moc nescházelo.

Více iniciativy však i nadále náleželo Werderu, ve 22. minutě vyzkoušel Rosta jízlivým přímým kopem Naldo, sedm minut nato vyzval domácího brankáře k dalšímu dobrému zákroku Boenisch. HSV se vůbec nedostalo do hry, pět minut před přestávkou navíc mohlo dostat druhou branku. Aktivní Naldo se pověsil do vzduchu jako Michael Jordan v dobách své největší slávy, hlavičkou ale branku netrefil.

Po obrátce se již domácí probudili a hned ve 47. minutě poprvé zahrozili, Pitroipa ovšem Jansenovu pobídku minul. Tři minuty nato pak mířil vedle Petrić a tím byl úvodní nápor HSV u konce. Dále se totiž prezentovali vyspělou hrou hosté, domácí se opět ponořili do šedi prvního poločasu. V 66. minutě si dokonce Gravgaard málem dal vlastence, o minutu později však bylo vše jinak.

Právě v 67. minutě vychytal Olićův samostatný únik Wiese, jenže než se defenziva hostí stihla vzpamatovat, poslal míč zpátky do ohně Demel a Olić míč tečoval do poloprázdné branky - 1:1. Najednou bylo vše otevřené, oba celky chtěly rozhodnout ještě v normální hrací době. Nejblíže tomu měl znovu Olić, ale mířil mimo. Již v nastavení pak zastavil hostující brejk Jarolím faulem na Özila a uviděl za to poněkud přísnou červenou kartu.

V prodloužení tak opět zatlačili na pilu hosté. V 94. minutě byl v obrovské šanci Rosenberg, v Rostovi ale našel svého mistra. Rost pak také vyrazil Naldovu hlavičku, na druhé straně pálil vedle Olić a jeden z brejků HSV zakončil Trochowski střelou, která tyčku minula snad o centimetry. V úplně poslední minutě ještě utekl domácí Pitroipa, Wiese mu ale radost včasným vyběhnutím zkazil.

Sám hostující brankář, který si, ostatně jako vždy, musel od znepřátelených domácích fanoušků leccos vyslechnout, se pak postavil do hlavní role i při penaltách. Zneškodnil totiž pokusy Boatenga, Oliće a Jansena, zatímco ze tří hráčů Werderu nezaváhal ani jeden, byť to dvakrát bylo s přispěním brankové konstrukce. Brémy tak postoupili do finále, 30. května na Olympiastadionu v Berlíně jim bude soupeřem Leverkusen.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (18)

Přidat komentář
Arne

Bremen

Reagovat
Shevchenko

Hamburg

Reagovat
smazaný uživatel

Do finále bych rád Werder...

Reagovat
Ronaldo.com

Manchester

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
Arne

Ty je peklo!

Reagovat
smazaný uživatel

Bréémy První semifinále je snad nakopne. Druhé už bude formalitou, a jasný postup Brém.

Reagovat
terry

Semifinále DFP-Pokalu se hraje jen na jeden zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

A co UEFA?:)

Reagovat
terry

Myslel jsem si, že ji myslíš, ale tam budou ty semifinále zas dvě. Ale asi si to myslel jako dvojzápas.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze HSV nepsotoupili ale Werder ma take rad

Reagovat
terry

Mít rád Werder i HSV? To opravdu nejde dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to nemyslel, že je přímo jejich fanouškem, ale že se mu líbí herní projev... Jinak fandit zároveň oběma nesmiřitelným rivalům ze Severu je něco, jako by někdo fandil Kölnu a Leverkusenu zároveň ().

Reagovat
smazaný uživatel

jediná cesta, jak udělat, aby si zahráli příští sezónu nějakej pohár...nebo ještě vyhrát UEFU, ale to těžko

Reagovat
terry

Šanci vyhrát UEFu mají oba dva týmy stejné. A nereálné to rozhodně není.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wiese zachytal pěkně... klobouk dolů...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele