finále
05.05.2010 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter po bláznivém a vyhecovaném boji ukořistil první trofej

Inter Milán zahájil svou pouť za vysněným treblem a po vítězství ve finále Coppa Italia v ní může pokračovat. Nerazzurri porazili AS Řím nejtěsnějším možným rozdílem, když jedinou branku vstřelil Milito. Nutno ale říci, že spíš než fotbal se hrálo divadlo nebo se předvádělo bojové umění.

Claudio Ranieri, který před zápasem předpovídal vyrovnanou bitvu, nechal na lavičce překvapivě sedět Francesca Tottiho a na hrot postavil samotného Lucu Toniho. Tomu se snažil pomáhat Mirko Vučinič. Jedno překvapení se objevilo i v sestavě Interu, od prvních minut totiž nastoupil Wesley Sneijder, u kterého se avizovalo zranění. Nizozemský záložník, ale na hřišti dlouho nevydržel. V páté minutě se střetl s Burdissem a musel ho vystřídat Balotelli.

Interu to ale příliš neuškodilo. Eto'o přihrával Maiconovi a ten svojí prudkou střelou donutil Julia Sergia k prvnímu dobrému zákroku. V 17. minutě nebyl uznán gól Milito, který stál v době Eto'ovy přihrávky v ofsajdu. Za devět minut se poprvé ukázal také druhý brankář, Julio Cesar skvěle zlikvidoval po Taddeiově centru střílejícího Toniho. Po půlhodině hry musel zastavit nebezpečnou Balotelliho pumelici ze 30 metrů Julio Sergio. Vzápětí se mohli Římané ujmout vedení. Opět centroval Taddei, tentokrát našel Perrottu, jehož hlavička se ale do branky nevešla.

Pět minut před koncem prvního poločasu chyboval Perrotta, když ztratil míč a pak už jen sledoval jak Thiago Motta vyslal Milita a argentinský snajpr se v zakončení nemýlil.

Do druhého poločasu už Ranieri nasadil Tottiho a Vlci začali vypadat nebezpečněji. V 53. minutě zahodilo AS obrovskou šanci. Julio Cesar nedokázal udržet v rukavicích Tottiho trestný kop, ale Juan k překvapení všech branku netrefil. Římané pokračovali v tlaku a Julio Cesar čelil nepříjemné ráně Riiseho. Deset minut před koncem chtěli Giallorossi penaltu, když Menez spadl po kontaktu s Chivuem, ale sudí nechal pokračovat ve hře. Za tři minuty měli Vlci další šanci, ale ani Vučinič neuspěl. V 87. minutě si vybral hodně černý moment Francesco Totti. Římská ikona nejprve zezadu faulovala Balotelliho a pak mu ještě kopla do hlavy. Zkrat Tottiho vyústil v nekompromisní červenou kartu. A co víc, tímhle činem Totti prohru svého týmu rozhodně neodvrátil, a tak pak mohl jen smutně sledovat, jak Nerazzurri slaví triumf.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (572)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele