semifinále
22.01.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Druhým semifinalistou Ligového poháru je PSG. Snadno přehrálo Remeš

Hráči PSG si poradili s aktuálně vůbec nejlepší defenzivou Ligue 1 na výbornou, v Remeši vsítili hned tři branky, a zaslouženě tak proklouzli do finále Coupe de la Ligue. Na Stade de France se o jednu z francouzských trofejí poperou začátkem dubna s Lyonem, který už v úterý zdolal ve druhém semifinálovém klání Lille, a to po penaltovém rozstřelu.

PSG čekal bezpochyby nevyzpytatelný soupeř, se kterým prohrálo už dvakrát v řadě, přičemž na podzim v rámci ligového měření sil nečekaně před vlastními fanoušky. Tentokráte však dokázalo prolomit jeho vždy dobře organizovanou obranu, a i když ani jeden přesný zásah nezaznamenal forvard Neymar, byl u všeho podstatného, co samotné utkání rozhodlo.

Domácí nevstoupili do nového roku tou správnou nohou, ze čtyř předchozích utkání uspěli pouze ve čtvrtfinále Ligového poháru nad Štrasburkem, a jako by se ne úplně nejlepší forma projevila i na hřišti. Poté, co zkraje ledna vypadli z Coupe de France, skončili také ve druhé domácí pohárové soutěži a týkat se jich budou ve zbytku sezóny už jen boje v Ligue 1.

Hostům rozhodně pomohl brzký vstřelený gól už z 9. minuty. Jejich protivník si nepohlídal standardní situaci, Neymar odcentroval míč z rohového čtvrtkruhu na zadní tyčku, kde se objevil kapitán tohoto střetnutí Marquinhos, jenž důraznou hlavičkou překonal brankáře Rajkoviče. Vedení Pařížané pojistili po půl hodině hry, a to opět po standardce.

Byl to znovu Neymar, kdo se jal exekuce, poslal nepříjemně plachtící pas do brankového území, a balón se nepodařilo odvrátit do bezpečí ani bránícímu Romaovi, ani jeho spoluhráči Konanovi, jemuž byl nakonec připsán vlastenec. Neymar byl při chuti i nadále, snažil se zapsat na střeleckou listinu z přímého kopu, Rajković ovšem jeho pokus polapil.

Remeš se poprvé v útoku osmělila až ve druhém poločase zásluhou Doumbii, jenž podnikl z levé strany výpad do pokutového území, odtud se snažil zakončit technicky, nicméně zamířil pouze mimo. Snížit negativní stav hodlal taktéž Dia, kterému se podařilo vystřelit zpoza šestnáctky, v podstatě však nasměroval míč pouze do rukavic gólmana Navase.

Situace se domácím hodně zkomplikovala po vyloučení Munetsiho ze 73. minuty, který nevybíravě sestřelil Verrattiho a inkasoval přímou červenou kartu. V oslabení Remeš jednoduše odpor nekladla. PSG ještě svůj postup stvrdilo v 77. minutě, do třetice ze standardní možnosti Neymara, po níž u tyčky dorazil balón do sítě Kouassi.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele