čtvrtfinále
08.01.2020 21:05 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Žádné slitování. PSG smetlo oslabené St. Étienne a proklouzlo do semifinále Coupe de la Ligue

Oproti minulému klání v Coupe de France na půdě Linas-Montlhéry nastoupili Pařížané prakticky se všemi možnými zbraněmi a na hřišti byla jejich dominance hodně znát. St. Étienne v Parku princů inkasovalo tvrdý direkt a favoritovi tohoto střetnutí nekladlo velký odpor. Svůj první hattrick v dresu PSG si připsal na své konto Mauro Icardi.

Kylian Mbappé, Neymar, Angel Di María i Mauro Icardi, ti všichni měli minulou neděli v rámci Francouzského poháru volno. A dalo se předem očekávat, že proti St. Étienne, prvoligovému soupeři, tentokráte dostanou šanci a že budou po krátké vánoční pauze pořádně nažhaveni. Šest vstřelených branek budiž důkazem jednoznačného pařížského postupu.

ASSE se proti svému protivníkovi představilo již v půlce prosince loňského roku v Ligue 1 a ani na tehdejší duel nevzpomínalo nejlépe. Nutno podotknout, že i v nynějším měření sil bylo asi klíčovým okamžikem jeho brzké vyloučení. Poté působilo na hřišti zcela odevzdaným dojmem a v podstatě jen čekalo na co nejdřívější závěrečný hvizd sudího Turpina.

Vstup do utkání byl pro hosty doslova katastrofální. Meunier už ve 2. minutě uvolnil v šestnáctce nabíhajícího si Icardiho, který následně poslal míč přesně ke vzdálenější tyčce. Vyrovnat sice mohli ve 20. a ve 22. minutě Khazri, respektive Trauco, jenže ani jeden z nich na gólmana Sergia Rica nevyzrál. Jinak však Les Parisiens výrazně celé hře vévodili.

Určitě jim pomohla červená karta Fofany, který ve slibné šanci zastavil pronikajícího Di Maríu, inkasoval žlutou kartu, a protože hostující stoper už stihl vyfasovat předtím jiné napomenutí, pakoval se předčasně do kabin. O osm minut později se poté PSG ujalo dvoubrankového vedení, to když Neymar elegantně zužitkoval pobídku Di Maríy.

Minutu před koncem prvního dějství Les Verts lovili míč ze své sítě ještě jednou. Opravdu hodně smolný vlastní gól zaznamenal po akci Di Maríy sám brankář Moulin, od jehož nohy a po předchozím odrazu od tyčky se dostal balón za brankovou čáru. Zkraje druhé půle podruhé v utkání skóroval Icardi, trefil se snadno do prázdné brány po Mbappého nahrávce.

Hattrick zkompletoval argentinský forvard v 57. minutě, znovu po spolupráci s Mbappém, o deset minut později se na střeleckou listinu zapsal sám Mbappé, jenž ve skluzu doklepl do sítě Icardiho pas na zadní tyčce. ASSE stačilo už jen kosmeticky upravit skóre. Za faul Di Maríy na Edmilsona Correiu se kopala penalta, kterou Cabaye využil až po vlastní dorážce.

Autor: Patrik Sandev / sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele