semifinále
04.02.2014 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Paris Saint-Germain 1:2

Byl to boj, ale hrdé Nantes nakonec přece jen padlo - v prvním semifinále Coupe de la Ligue uspěla favorizovaná Paříž, která porazila Les Canaris 2:1 díky dvěma trefám nezastavitelného Ibrahimovice. Švédský fantom se poprvé prosadil úžasnou ránou z první, o výhře pak rozhodl přesnou hlavičkou.

V nedávném ligovém utkání těchto soupeřů vyhrálo PSG drtivým skóre 5:0, a gólman Rémy Riou si na tento výprask určitě vzpomněl už po pěti minutách, kdy nedokázal zkrotit míč, Ibra napřáhl z rohu vápna a parádní trefou umlčel domácí stadion. Prvních pětadvacet minut se Pařížané prakticky nehnuli ze soupeřovy poloviny, ale Nantes bránilo pozorně, a když už se do další šance dostal Lavezzi, vychytal ho pozorný Riou.

Po půlhodině hry pak poprvé zahrozili i domácí - Papy Djilobodji dokonce překonal i náhradního gólmana Doucheze, ale míč z brankové čáry odklidil Marco Verratti. Po změně stran už Nantes začalo dokonce přebírat iniciativu, přestalo se bát jít do rizika, a Blanc byl nucen vyztužit zálohu vysláním nové posily Yohana Cabayeho. Vyrovnávací branka však přesto přišla - v 81. minutě se k míči dostal Itay Schechter a přesným pasem našel nabíhajícího Veigneaua, který využil špatného Douchezova postavení a uklidil míč do brány.

Zdálo se, že zápas dospěje do prodloužení, a hráči Nantes už možná začali podvědomě šetřit síly, což se jim nakonec stalo osudným. Ztrácet koncentraci proti týmu kalibru PSG se zkrátka nevyplácí, jak dokázala poslední minuta normální hrací doby - Lucas Moura se probil dopředu po pravém křídle a nacentroval do vápna, kde už číhal připravený Zlatan. Úřadující mistr tak stále zůstává ve hře o tři trofeje; ve finále na slavném Coupe de France vyzve vítěze duelu Troyes - Lyon.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
hradec

FC Nantes 1:2 PSG

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele