Reportáž

Neymar slaví jedinou branku finále (© AFP)

Coupe de France patří Paris Saint-Germain

Vítězem Coupe de France za sezonu 2019/2020 se dle předpokladů stal Paris Saint-Germain. Ve finále porazil nejtěsnějším rozdílem Saint-Étienne, když se jako jediný střelec prosadil Brazilec Neymar. Pařížanům usnadnila cestu za titulem brzká červená karta pro Loica Perrina, neboť oslabený soupeř nebyl s to Pařížanům odolávat.

Ve Francii skončila Ligue 1 předčasně kvůli koronavirové pandemii, finále Coupe de France ale bylo povoleno dohrát, a tak se z finálové účasti mohli radovat PSG a Saint-Étienne. Favorit byl přitom zcela jasný, pro Pařížany neměli být Les Verts složitou překážkou.

Saint-Étienne se nakonec ukázalo být důstojným soupeřem, byť od začátku bylo všechno proti němu. V 5. minutě zazdil obrovskou gólovku Romain Hamouma, když překonanému Navasovi pomohla branková konstrukce. Zatímco Les Verts první šanci zahodili, Paříž trestala a po čtvrthodině hry se ujala vedení. Moulin ještě dokázal vyrazit první střelu, ale s dorážkou Neymara nic udělat nemohl. Obrovský problém ale nastal ve 31. minutě, když Loic Perin zajel do Mbappého a vysloužil si červenou kartu. Tyto momenty nakonec celé utkání rozhodly.

Paříž hrála hodinu početní převahu, překvapivě jí však nedokázala využít ke vstřelení další branky. Les Verts tak byli do samotného konce stále ve hře. Stačila jediná povedená akce a mohlo se jít třeba do penalt. Nic takového se ale nestalo, Paříž těsný náskok uhájila a Coupe de France ovládla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
oli9

Třeba se stane zázrak AS

Reagovat
Pyroman

5-3-2 Jako dalo se to čekat, ale bude to čekání na smrt. Jediná naděje je, že tam Bouanga někde jednou uteče.

Reagovat
Pyroman

Tvl tak ještě hůř, na 4 obránce v týhle sestavě.

Reagovat
Pyroman

Perrin Poslední zápas kariéry a on udělá tohle.

Reagovat
guzman

Doufám že není Mbappe zraněný..

Reagovat
smazaný uživatel

Je, možná zlomený kotník

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě je zraněný. Bude mít podobné zranění jako měl Neymar v předešlých dvou letech a Neymar se léčil 3 měsice. Podle mě bude Mbappe rád když stihne začátek příští sezóny.

Reagovat
guzman

Bohužel to tak nejspíš bude... Strašně přeji úspěch PSG v Lize Mistrů a toto bude sakra bolet

Reagovat
guzman

Co to je??

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Mbappe pravděpodobně LM nestihne, takže šance Atalanty na postup krásně vzrostla.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Piči ten Neymar je ale jinde, neskutečná hračička, ale když má den, tak je radost se na to koukat.

Reagovat
PP

od Ronaldinha nejzábavnější hráč vůbec.. škoda, že má v té palici nasrané, ale fotbalově je fantastický.

Reagovat
guzman

Icardimu taky nikdo nenahraje do lepší pozice, už mohlo být hotovo

Reagovat
Pyroman

Škoda no, v 10 paradoxně mnohem lepší výkon než ta snaha posekat všechno v dresu PSG, co se praktikovala v první půlhodině. Moulin, Fofana a Bouanga super výkony, Perrin si teda rozlučku s kariérou mohl udělat lepší, Kamara potvrdil, že je tragéd. PSG docela zoufalé, v obraně díry od začátku do konce a řešení situací v útoku směšný. Chápal bych, kdyby na to srali za stavu 2:0 a víc, ale takhle to pod kontrolou neměli ani omylem, a to hráli hodinu proti 10.

Reagovat
ttopi

Na Mbappeho jsem zvědavý. Jako likvidační zákrok mi to nepřipadalo, spíš blbá souhra okolností.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
JessePinkman

Tak to já nejdřív myslel, že ho vzal kolíkama napřed. Tohle bylo kurva nešťastný. Ale ten kotník musí bejt po tomhle samozřejmě v píči.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby sypal Alavis...

Reagovat
Seydou Doumbia

A ty ho sypeš?

Reagovat
Greny

Nakonec Mbappe z toho vyvázl ještě dost dobře... Řekl bych že za měsíc bude zpět v treninku

Reagovat
JessePinkman

Klasickej výron, na zlomení to opravdu nebylo.

Reagovat
Kily8

Potrhané vazy sú horšie, ako zlomenina. Aj keď to nie je potrhané, takýto výron ešte 2-3x na rovnakom kotníku a má po kariére. Môj spoluhráč bol po 3 silnom výrone hotový, už tú nohu nemáal nikdy v poriadku, pri každom horšom pohybe sa mu robili mini výrony, nedrží mu to.

Reagovat
JessePinkman

Taky hraju fotbal a měl jsem tolik výronů. Zanedbáváš to akorát tím, že to pořádně nedoléčíš, což jsem dělal já. Ale nemyslím si, že Mbappe po výronu bude nějak špatnej, s péčí všech doktorů okolo něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille sa dohodlo s Morelosom, uz je to na kluboch...

Ak by sa ho podarilo predat za 15 melkov bol by som spokojny. Vyzera to nadejne, peniaze maju kedze Osimhena strelili za 60 melkov.

Ale co Rangers...sezona zacina o tyzden a my nemame utocnikov. Defoe je zraneny, Murphy vecne zraneny, Morelos bol jediny fit forward.

Priprava za nami a teraz ideme riesit utok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele