Reportáž

PSG bere i třetí trofej, získalo rovněž Coupe de France

Fotbalisté Paříže potvrdili na domácí scéně naprostou dominanci a po vítězství v lize i v Ligovém poháru ukořistili také svou třetí trofej v tomto ročníku v národní poháru. Pařížský "treble" se ale vůbec nerodil lehce, PSG se proti devátému týmu druhé ligy hodně trápilo a o jeho vítězství rozhodl až v 64. minutě Edinson Cavani. Tímto vítězstvím se navíc pařížský klub zapsal do historie, jako první celek totiž dokázal získat všechny tři domácí trofeje.

Na stánku Stade de France v Paříži mělo PSG celou dobu herně navrch, nicméně vzhledem k situaci si zase tolik vyložených příležitostí nevypracovalo. Po vedoucí trefě uruguayského útočníka už kontrolovalo průběh hry a po závěrečném hvizdu došlo k bouřlivým oslavám. V základní sestavě v současnosti nejlepšího francouzského klubu nastoupily všechny hvězdy včetně švédského útočníka Zlatana Ibrahimoviče.

Druholigové Auxerre se podle očekávání zaměřovalo hlavně na kvalitní defenzívu a v úvodní čtvrthodině nepustilo soupeře do jediné vážnější možnosti. V 17. minutě poprvé zahrozil Cavani, který se dostal ke střele na hranici brankového území, ovšem Leonovu branku přestřelil o pár decimetrů. Favorit tohoto duelu se od tohoto momentu v ofenzívě zasekl a až do konce prvního poločasu předvedl výkon hodně pod očekáváním.

Nedařila se mu přízemní kombinace a jeho snaha o finální přihrávku či zakončení končila na skvělé obranné práci soupeře. Zhruba pět minut po přestávce fauloval Mulumba a k následnému přímému volnému kopu se postavil Motta. Ten svým centrem hledal volného Verratiho, jenže italský záložník ve vyložené možnosti balón netrefil. Ihned na to vystřelil Lucas, nicméně Leon fantastickým zákrokem u levé tyče podržel svůj tým.

V dalších minutách byl hodně vidět Cavani. Ten nejprve v 53. minutě po chybě obránce Puygreniera nepropálil vyběhnutého strážce svatyně Auxerre, o dvě minuty později zlikvidoval Leon na brankové čáře i hlavičku uruguayského útočníka z hranice brankového území. Cavani se nakonec dočkal zasloužené a nakonec i vítězné trefy o dalších devět minut později, jeho klasické zakončení hlavou již bylo úspěšné.

Po centru z pravé strany se prudce opřel do balónu, ten se odrazil od břevna do zad Leona a následně do sítě. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl pojistit vedení PSG Matuidi, jenže po pasu Lavezziho na zadní tyč nedokázal zblízka přesně zamířit. V závěrečných minutách měl favorit balón převážně ve svém držení, soupeř za celých devadesát minut ani jednou pořádně nevylekal gólmana Doucheze. Paříž tak v posledním zápase sezóny jasně ztvrdila svou naprosto neotřesitelnou pozici ve francouzském klubovém fotbale.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, lequipe.fr

Komentáře (13)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
Woods

Edi sa vyborne rozohral este jeden rok potiahne spolu s Ibrom a potom uz bude kralom Pariza on

Reagovat
smazaný uživatel

3 trofeje? Docela válec.

Reagovat
vlastik

Ici c´est Paris!

Reagovat
onze

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG FANTASTICKÁ SEZÓNA

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

konečně ty lóve píšou historii

Reagovat
smazaný uživatel

Édinson skvělej závěr sezony

Reagovat
smazaný uživatel

no Edison sa chytil ked uz Tesla po treste mal krizu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že by se měla sezóna srovnávat s tím jak dopadli v LM, protože v domácí souteži nemají moc velkou konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

Doma splněno, v LM čtvrfinále (navíc vyřadili jsme Anglického mistra), já jsem spokojen (jasný, Barcu jsme měli potrápit víc, ale tak co už).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele