finále - odveta
02.06.2019 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Dijon se udržel v Ligue 1, doma porazil Lens 3:1

Fotbalisté Dijonu si i v příští sezoně zahrají nejvyšší francouzskou soutěž. V odvetě barážového utkání porazili RC Lens 3:1. Utkání nabídlo dramatickou podívanou se šťastným koncem pro domácí mužstvo. Lens si tak musí na další příležitost minimálně rok počkat.

První utkání v departmentu Pas-de-Calais skončilo remízou 1:1, což dávalo větší šance domácímu týmu, nicméně situace byla tak jako tak otevřená. "Sang et Or" potřebovali na hřišti Hořčic nutně skórovat, ale začátek utkání byl z obou stran dost opatrný. První vážnější šance přišla až po dvaceti minutách z kopačky Kaby, jehož rána ale nebyla přesná. Po půlhodině hry, prakticky zničehonic, přišla kolmá přihrávka do rozhozené defenzívy hostů a brejk potrestal úvodním gólem střelou ke vzdálenější tyči Naím Slití.

Dijon byl po vstřelené brance aktivnější, živější, jenomže stadion Gastona Gérarda se z vedení dlouho neradoval. Ve 41. minutě rozehráli hráči Lens standardní situaci z pravé strany hřiště a přesný centr Bellegarda doputoval na hlavu Jeana-Kévina Duverneho, který srovnal na 1:1. Hosté splnili první podmínku postupu, dali v Dijonu tolik důležitý gól.

Oba celky přichystaly na druhý poločas změnu, ale zejména na domácím týmu byla patrná nervozita. Inkasovaný gól s hrou Dijonu hodně zamával a hráči si byli vědomi, že další inkasovaná branka může znamenat konec nadějí. Lens bylo lepší, ale ve finální fázi se trápilo. Tempo zápasu postupně opadlo, jenže v 73. minutě přišel neuvěřitelný okamžik. Brankář Jérémy Vachoux obdržel malou domů a místo aby balón nakopl dopředu, rozhodl se pro riskantní kličku obránci, načež ztratil balón a Wesley Said nekompromisně trestal druhou brankou!

Fanoušci hostujícího celku byli v šoku. "Sang et Or" se po zbytek zápasu sice tlačili dopředu, ale Dijon byl odhodlaný výsledek ubránit. V nastaveném čase Vachoux znovu chyboval a Naím Slití do odkryté branky pečetil záchranu Dijonu v Ligue 1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele