čtvrtfinále
04.03.2020 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sigma doma vyřadila Jablonec

Fotbalisté olomoucké Sigmy dokázali na Adrově stadionu ve čtvrtfinále Mol cupu porazit 3:1 severočeský Jablonec a postoupili tak mezi nejlepší čtyři celky. Za domácí zápas rozhodli Martin Hala, Mojmír Chytil a Lukáš Juliš, za hosty pak v závěru snižoval Dominik Pleštil.

Dlouho se fanoušci v Olomouci nudili, až ve 24. minutě měli domácí první větší šanci a hned ji dokázali využít. Na balón vyslaný z levé strany si do pokutového území skvěle naběhl Martin Hála, který z bezprostřední blízkosti s přehledem propálil Hanuše. Nutno podotknout, že Olomouc byla lepším celkem a do vedení šla zaslouženě.

Zbytek prvního poločasu odehráli hráči po většinu času s míčem na kopačkách, ale čím více se blížila pauza, tím více nikam nespěchali. Do šaten se šlo za stavu 1:0 pro Sigmu.

Do druhého poločasu vstoupil Jablonec o poznání lépe, přesto však v 51. minutě znovu inkasoval. Mojmír Chytil si v pokutovém území zpracoval nahrávku, nenechal se odstavit obráncem a balón posléze zkušeně poslal do pravého horního rohu. Hanuš byl bez šance.

Nejspíš definitivní tečku za zápasem udělala Sigma v 69. minutě. Po velké chybě Jugase při rozehrávce Houska vyslal po levé lajně Hálu, jenž ve vápně našel Lukáše Juliše. Nová akvizice domácích nezazmatkovala, balón si v klidu zpracovala a gólmanovi poslala míč pod tělem.

Jablonečtí se však nevzdávali a dvě minuty před koncem se jim podařilo snížit. Při snaze o odvrácení centru Vepřek trestuhodně minul balón, který tak spadl k volnému Dominiku Pleštilovi. Ten si nechal balón skočit a poté jej nekompromisně napálil nártem pod břevno.

Ve třetí minutě nastavení Jablonec ještě domácím zabrnkal na nervy. Jan Chramosta si naběhl na povedenou nahrávku Sýkory, tváří v tvář Mandousovi ale mířil nepřesně.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rothbard

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele