19.03.202423:11

Veldman bude pracovat v Bruggách

Club Bruggy na pozici trenéra rezervního týmu angažoval Robina Veldmana. Naposledy kouč druholigového skotského Queen's Park FC nahradí Nickyho Hayena, jenž povýšil k prvnímu týmu.

vi.nl
15.02.202412:40

Utrecht po sezoně posílí Engwanda

Alonzo Engwanda se v létě jakožto volný hráč rozloučí s Anderlechtem a přesune se do Nizozemska. Kapitán rezervy belgického klubu se dohodl na čtyřleté smlouvě s Utrechtem.

vi.nl
16.01.202411:08

Seraing musí hledat nového kouče

Ještě loni působil Seraing v Jupiler Pro League, po sestupu nicméně, po celou letošní sezónu, hledá sám sebe a reálně mu hrozí pád i ze druhé nejvyšší soutěže. Kvůli neuspokojivým výsledkům, které doposud vedly k aktuálně předposlednímu místu tabulky, skončil na lavičce už v neděli kouč Grégory Proment. Ten předal vedení klubu z Valonska svou rezignaci a to ji následně přijalo. Různé trenérské funkce mimochodem pětačtyřicetiletý Francouz zastával v Seraingu od roku 2021.

getfootballnewsbene.com
16.01.202409:13

Oostende našlo nového trenéra

Loni se Oostende poroučelo z Jupiler Pro League o patro níže a nyní je díky odečtu 9 bodů za neplnění finančních povinností dokonce na samotném dně tabulky druhé nejvyšší soutěže. Kromě řešení těchto problémů celek ze Západních Flander hledal také nového trenéra. A toho představil během pondělí. Stal se jím americký kouč Jamath Shoffner, který ještě před několika dny šéfoval lavičce lucemburského F91 Dudelange. "Jsem si dobře vědom, že tým je v současné době v obtížné situaci. Přesto se těším, až zde začnu, protože tenhle klub má v belgickém fotbale velkou tradici,” vzkazoval pětačtyřicetiletý rodák ze Severní Karolíny.

getfootballnewsbene.com
13.01.202410:11

Kuijt začal nové angažmá remízou

Někdejší útočník Dirk Kuijt se koncem roku vrátil do práce, stal se trenérem druholigového belgického Beerschotu a nové angažmá nezačal nejlépe. Beerschot je na prvním místě tabulky, v pátek ale ztratil, když doma jen remizoval s rezervním týmem Anderlechtu (1:1).

vi.nl
08.01.202415:16

Austria Lustenau přivedla Meisla

Luca Meisl se vydává z Belgie do Rakouska, Beerschot V.A. vyměnil za Austrii Lustenau. Čtyřiadvacetiletý obránce se svému novému chlebodárci upsal do roku 2025.

transfermarkt.de
29.12.202319:10

Beerschot angažoval Kuijta

Dirk Kuijt se po více než roce vrací k trénování. Bývalý útočník převzal druholigový belgický Beerschot V.A., kde nahradil Andrease Wielanda.

transfermarkt.de
11.12.202311:10

Vreven skončil na lavičce Oostende

KV Oostende bude hledat nového trenéra - druholigový belgický klub na základě neuspokojivých výsledků odvolal Stijna Vrevena.

vi.nl
19.10.202310:23

Oularé byl v Belgii rasisticky urážen

Palčivý problém aktuálně řeší druholigový belgický celek Lierse Kempenzonen. Podle vlámského deníku Het Nieuwsblad byl v posledních zápasech rasisticky urážen Obbi Oularé, útočník narozený v Belgii, ale s kořeny z Guiney, a to od řad vlastních fanoušků. Klub všechny nepříjemné události zatím interně vyšetřuje a snaží se pomocí kamerových záznamů určit konkrétní viníky. Přislíbil zároveň, že dotyčné potrestá a případně předá příslušným orgánům k dalšímu rozřešení.

getfootballnewsbene.com
05.10.202310:04

Lommel výrazně navýšil svůj kapitál

Druholigový belgický celek Lommel S.K. letos zajisté bude usilovat o postup do nejvyšší soutěže, aktuálně přitom své cíle naplňuje a obsazuje vedoucí pozici v tabulce. Jak přitom uvedl belgický list Het Laatste Nieuws, klub roste také po finanční stránce, a to díky společnosti City Football Group, která mimo jiné vlastní anglického giganta Manchester City. Aby přitom šejk Mansour bin Zayed Al Nahyan ze Spojených arabských emirátů vykázal vyrovnané účetnictví, poslal údajně do Limburku za necelé dva roky již 42,5 miliónů eur.

hln.be
07.09.202310:21

Limbombe vyměnil Almere za Beveren

Jenom s druhou belgickou ligou se nakonec spokojí Anthony Limbombe, který loni pomohl Almere k postupu do nizozemské nejvyšší soutěže. Křídelník přestoupil do Beverenu, jemuž se upsal na dva roky, součástí dohody je opce na třetí sezonu.

vi.nl
14.08.202318:38

Kortrijk oznámil příchod Sissaka

Kortrijk během pondělí oznámil svou pátou letní posilu. Do belgického klubu již v průběhu léta dorazili z prodlouženého hostování Martin Wasinski, dále pak trvale Lynnt Audoor, Raul Oprut a Isaak Davies a teď jeho řady posílil také defenzivní záložník Abdoulaye Sissako. Do Západních Flander přišel z Zulte Waregem, které mimochodem loni sestoupilo z nejvyšší soutěže. Smlouvu pětadvacetiletý hráč podepsal do června roku 2027.

kvk.be
09.08.202319:51

V Sheffieldu oznámili příchod Souzy

Sander Berge sice ve středu opustil řady Sheffieldu United, nováček Premier League každopádně okamžitě oznámil také náhradu do středu pole za norského záložníka. Lovil v Belgii, konkrétně v řadách druholigového Lommelu, odkud přivedl Viniho Souzu. Brazilec v novém působišti sepsal kontrakt do roku 2027. V minulé sezóně každopádně čtyřiadvacetiletý rodák z Rio de Janeira v Lommelu nepůsobil, formou hostování byl poslán do španělského Espanyolu, předtím mimochodem absolvoval výpůjčku v belgickém Mechelenu. Podle serveru transfermarkt.de se přestupová suma vyšplhala na 12 miliónů eur.

transfermarkt.de, sufc.co.uk
01.08.202318:33

Beveren získal stopera Goncalvese

Bryan Goncalves v minulosti působil v rezervních týmech dvou francouzských gigantů z Paříže a Marseille, naposledy oblékal dres Stade Lavallois, a zahrál si tak v Ligue 2. Pro nový ročník se každopádně přestěhoval do Belgie. Sedmadvacetiletý stoper se jako volný hráč upsal Beverenu, se kterým se pokusí postoupit ze druhé do nejvyšší belgické soutěže.

getfootballnewsbene.com
06.07.202310:54

Ugalde natrvalo hráčem Twente

Twente z Lommelu vykoupilo Manfreda Ugaldeho, jenž v minulých dvou sezonách v Enschede hostoval. Jednadvacetiletý útočník podepsal čtyřletý kontrakt.

vi.nl
05.07.202319:10

Elisor novou akvizicí FC Metz

FC Metz se vrátil do Ligue 1, kterou si v jeho barvách zahraje i Simon Elisor. Třiadvacetiletý útočník přichází z belgického RFC Seraing, odkud byl v loňské sezoně zapůjčený do Stade Laval.

transfermarkt.de
04.07.202315:49

Le Havre přivedl Soumarého

Issa Soumaré se přesune z Belgie do Francie, Beerschot vyměnil za Le Havre. Dvaadvacetiletý křídelník s nováčkem Ligue 1 uzavřel tříletou smlouvu.

transfermarkt.de
02.07.202320:34

Sparta Rotterdam přivedla Anella

Agustin Anello se přesune z Belgie do Nizozemska. Jednadvacetiletý křídelník přestoupil z Lommelu do Sparty Rotterdam, kde podepsal tříletou smlouvu s opcí.

vi.nl
27.06.202315:14

Wouters se stěhuje do Lommelu

Od ledna roku 2022 působil záložník Dries Wouters na hostování v belgickém Mechelenu, ten podle dřívějších zpráv belgického deníku Het Nieuwsblad chtěl hráče ve svém kádru udržet i pro následující sezónu, k takové skutečnosti ale nakonec nedojde. Ani do Schalke se každopádně šestadvacetiletý Belgičan nebude vracet, zamíří totiž na trvalý přestup do Lommelu. Výkonnostně si tedy pohorší, mužstvo z Limburgu totiž působí až ve druhé nejvyšší belgické soutěži.

transfermarkt.de
26.06.202318:29

RWDM dluží Oostende za Birona

Od nové sezóny bude RWD Molenbeek působit v belgické nejvyšší soutěži jakožto postoupivší nováček, ročník by ovšem mohl mít značně komplikovaný. Belgický deník Het Belang van Limburg je totiž přesvědčený, že by klubu z Bruselu mohl hrozit zákaz přestupů, a to kvůli nevyřízeným pohledávkám vůči jinému belgickému celku, konkrétně Oostende. V loňském létě přestupoval útočník Mickaël Biron právě odtud k řadám RWDM, a to za 2,5 miliónů eur, částka ale doteď nebyla splacena. Z hlavní belgické metropole nicméně hlásí, že dlužnou sumu ve výši 605.005 eur brzy uhradí.

getfootballnewsbene.com

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele