čtvrtfinále
19.03.2023 15:15 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Brightonu (© AFP)

Brighton si po demolici Grimsby zahraje semifinále FA Cupu

Brighton si ve čtvrtfinále FA Cupu smlsnul na Grimsby ze čtvrté ligy a po vysoké výhře 5:0 postoupil do Wembley.

Domácí fanoušci nemuseli na první gól čekat příliš dlouho. Ve druhé minutě ještě v zakončení selhal Evan Ferguson, o pět minut později už byl úspěšnější Denis Undav. Ten dokázal nejlépe zareagovat na nejistý zákrok brankáře Crocombeho a z malého vápna se z dorážky prosadil. I ve zbytku první půle byl Brighton jasně lepším mužstvem, další branku však nepřidal, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Hned na začátku druhého poločasu měl další obrovskou příležitost Undav, z hranice malého vápna však přestřelil volejem bránu o několik metrů. Situace ze začátku prvního poločasu se však opakovala. O dvě minuty později totiž zkrotil prudký centr Mac Allistera Evan Ferguson, který se tentokrát s velkou šancí vypořádal nejlépe jak mohl, když střelou k tyči zvýšil na 2:0.

V 69. minutě svůj gólový účet dokonce zdvojnásobil. Po přihrávce Denise Undava prošel přes soupeřící obránce a střelou na bližší tyč prostřelil Crocombeho.

Deset minut před koncem to už bylo o čtyři góly. Ve formě hrající Solly March dokázal nejvýše vyskočit na centr Webstera a hlavičkou poslal míč do soupeřící svatyně.

V 90. minutě pak dal na konečných 5:0 Japonec Mitoma. Jeho pokus si nepříjemně do vlastní sítě sklepl jeden z bránících hráčů.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele