čtvrtfinále
09.03.2008 19:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Bristol Rovers - West Bromwich Albion 1:5

West Bromwich Albion vyhrál na Memorial Stadium v Bristolu drtivě 5:1 a poslal tak domácí Rovers ven z FA Cupu. Velkou měrou se na vítězství Baggies podílel kanonýr Ishmael Miller, jenž zaznamenal hattrick. WBA je tak dalším týmem z League Championship, který bude hrát semifinále FA Cupu.

Je to až neuvěřitelné, jak mají v letošní sezóně kluby z anglické druhé nejvyšší soutěže navrch. Vedle West Bromwiche Albion bude semifinále hrát také Cardiff City a Barnsley, které po vyřazení Liverpoolu poslalo ven i Chelsea. V poslední čtyřce týmů FA Cupu tak je jenom jediný zástupce z Premier League, Portsmouth.

První střelu na branku vyslali domácí, konkrétně Rickie Lambert, avšak byla zblokovaná. V 11. minutě poslal do vápna přízemní centr Chris Brunt. Roman Bednář jen o kousíček nedosáhl a Miller, který ani nečekal, že se k němu míč dostane, střílel mimo. O pět minut později však již Baggies rozvlnili domácí síť. Roman Bednář obdržel přesnou přihrávku skrz obranu od Chrise Bunta. Český útočník šel sám na brankáře, vypálil, avšak Phillips stačil střelu vyrazit. Odražený míč se dostal k Jamesi Morrisonovi, který měl před sebou již jen prázdnou branku.

O chvíli později zahodil Lambert na druhé straně stoprocentní šanci na vyrovnání. Nikým nehlídaný se ocitl za obranou, avšak míč napálil pouze do brankáře Deana Kielyho. Nicméně po půlhodině hry se trefili opět hosté. Miller dokázal zpracovat přihrávku, obtočil se okolo svého strážce v pokutovém území a levačkou tvrdě vypálil k tyči. Rovers hned vzápětí vstřelili kontaktní branku. Danny Coles se dostal k míči nikým nehlídán po rohovém kopu a s trochou štěstí trefil míč přímo mezi Kielyho nohy. Utkání se nyní uklidnilo a do kabin se odcházelo za stavu 1:2.

Po změně stran spustili hosté útočný stroj. Miller šel sám na brankáře Phillipse, dokázal mu udělat kličku a obejít jej, avšak poté promeškal správný moment pro střelu a netrefil prázdnou branku. Po chvíli později měl Phillips co dělat, aby udržel míč před dotírajícím Bednářem. Ishmael Miller v 69. minutě navýšil vedení Baggies za vcelku kontroverzních okolností. Robert Koren hlavičkou vysunul Kevina Phillipse, přičemž Miller se vracel z ofsajdu. Obránce domácích stačil míč odkopnout pouze k nohám Millera, který těžil ze své ofsajdové pozice a prostřelil domácího brankáře podruhé.

S Bristolem to šlo nyní z kopce. O čtyři minuty později totiž hosté přidali čtvrtý zásah. Koren vysunul krásným pasem Kevina Phillipse a hráč loňské sezóny v League Championship s přehledem zavěsil do horního rohu domácí branky. Hosté dovršili svůj brankostroj pět minut před koncem utkání. Po nízkém centru střílel opět Ishmael Miller a dovršil tak svůj hattrick.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mám rád oba týmy, pro mne tedy moc zajímavé utkání. Bristol Rovers, hrající až League One, se budou snažit W.B.A. všechno pěklně znepříjemnit, myslím ale, že postup si W.B.A. pohlídají. Uvidíme, jestli už v tomto střetnutí. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediné utkání v FA Cupu, které dopadlo podle předpokladů. Bristol Rovers končí svoji pouť v FA Cupu, ale klub došel daleko a zanechal velmi sympatický dojem !!! W.B.A. zaslouženě postupují dál a moc jim přeji, aby se jim povedlo se protlačit až do finále a pak ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele