Další články

FA Cup letos zamíří do Manchesteru, United po dramatu s Coventry vyzvou ve finále City

Fotbalisté Manchesteru United porazili v semifinále FA Cupu Coventry 4:3 po penaltách, a za měsíc tak svedou se svým městským rivalem bitvu o nejstarší klubovou trofej. Až do 71. minuty vládli utkání Rudí ďáblové, o čemž svědčilo tříbrankové vedení, na němž se gólem a asistencí podílel Bruno Fernandes. Pak se však totožným způsobem zapsal do statistik klíčový muž ofenzivy outsidera Ellis Simms a v nastavení druhé půle proměnil pokutový kop Haji Wright. Právě penalty se ale nakonec staly průběžně osmému celku Championship osudnými, jelikož v závěrečném rozstřelu trestuhodně překopl bránu kapitán Ben Sheaf.

Únava byla znát, jsem neuvěřitelně šťastný, radoval se Guardiola po postupu

Manchester City v semifinále Anglického poháru doma porazil 1:0 Chelsea. O postupu obhájců trofeje rozhodl v 84. minutě Bernardo Silva. Ve finále, které se hraje 25. května, se City utká s vítězem nedělního duelu mezi Coventry a Manchesterem United.

Manchester City zkřížil plány Chelsea na pomstu a po roce si znovu zahraje finále FA Cupu

Fotbalisté Manchesteru City porazili v semifinále FA Cupu Chelsea 1:0, a nakročili tak k obhajobě triumfu. Diváci vyrovnaného střetnutí ve Wembley si museli i vinou řady zahozených šancí Londýňanů počkat na rozhodující moment až do 84. minuty, kdy procedil balon do sítě Bernardo Silva. Citizens tak při své cestě nejstarší klubovou soutěží zdolali The Blues ve druhém ročníku v řadě a počkají si na nedělní druhé semifinále. Jejich soupeřem by se přitom mohli stejně jako loni stát Rudí ďáblové.

Coventry před rokem těsně unikla Premier League, teď má šanci zopakovat letitý úspěch

Tři velkokluby a Coventry City. Takové je složení semifinálové čtveřice anglického FA Cupu. Druholigový anglický klub loni přišel o postup mezi elitu až v penaltovém rozstřelu, teď se při návratu do Wembley pokusí o úkol značně těžší. Tím je porazit Manchester United.

V semifinále FA Cupu se Chelsea pokusí překonat Manchester City

Téměř dva měsíce po porážce ve finále EFL Cupu se Chelsea v sobotu večer vrátí na stadion ve Wembley, kde ji čeká semifinále FA Cupu s Manchesterem City. Vítězové tohoto semifinálového střetnutí se utkají s vítězi druhého semifinálového zápasu mezi Coventry City a Manchesterem United.

FA Cup se bude hrát od příští sezony bez opakovaných zápasů

Anglický pohár se bude hrát od příští sezony už od prvního kola bez opakovaných zápasů, které byly v případě nerozhodného výsledku v této nejstarší světové fotbalové soutěži tradicí. Změnu, která je součástí šestileté dohody s Premier League, dnes oznámila pořádající Fotbalová asociace (FA).

Botman si vážně poranil koleno a ztratil šanci zahrát si na Euru

Newcastlu United ve zbytku sezony nebude k dispozici Sven Botman, jenž si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni. Nizozemský obránce má před sebou minimálně půlroční nucenou přestávku a nezahraje si na nadcházejícím evropském šampionátu.

Klopp předčasně ukončil rozhovor, naštvala ho pitomá otázka reportéra

Jürgen Klopp nepatří mezi nejklidnější trenéry a průchod emocím dal i po včerejším vyřazení z FA Cupu. Liverpool po prodloužení nakonec padl na půdě Manchesteru United 3:4, jeho manažer po závěrečném hvizdu předčasně odešel z rozhovoru pro skandinávskou televizi.

Tým má víru a energii na to, aby dokázal úžasné věci, těšilo po postupu ten Haga

Byl to další bláznivý večer, který dokonale vystihuje kouzlo FA Cupu. Nejstarší pohárová soutěž na světě nabídla 120 minut dlouhé představení v Divadle snů, jehož průběh ozdobilo hned sedm branek. Vítězně ze čtvrtfinálového duelu vyšel nakonec domácí Manchester United, jehož trenér Erik ten Hag po postupu přes Liverpool uvedl, že nedělní výsledek může být pro Rudé ďábly odrazovým můstkem pro úspěšný závěr náročné sezony.

Motivační řeč ten Haga zabrala, sezonu Manchesteru United zachránilo bláznivé prodloužení

Manchester United porazil ve čtvrtfinále FA Cupu Liverpool 4:3 po prodloužení. Kouč Erik ten Hag se před utkáním snažil nabudit své svěřence slovy o tom, že zisk trofeje v nejstarší klubové soutěži světa je poslední možností zachránit sezonu. Rudí ďáblové se sice snažili tímto motivačním proslovem řídit a už v 10. minutě skórovali, jenže Reds se v závěru první půle nadechli k bleskovému obratu, který dokonal Mohamed Salah. Egypťan nastoupil do 14. střetnutí těchto odvěkých rivalů a vsítil už svou 13. trefu, proti žádnému jinému soupeři jich nedal více. Skóre se ale nakonec přelilo zpět na stranu domácích, o čemž v divokém prodloužení rozhodl ve 121. minutě Amad Diallo.

Dokáží Rudí ďáblové opět odolat náporu Liverpoolu?

Když se dva odvěcí rivalové v podobě Manchesteru United a Liverpoolu utkali v této sezoně poprvé, byl z toho na Anfieldu drtivý nápor domácích. Přesto utkání skončilo bezgólovou remízou, a tak Erik ten Hag bude zajisté chtít podobný recept aplikovat i ve čtvrtfinále FA Cupu.

Citizens se přiblížili obhajobě FA Cupu. Porážku Strak předznamenaly smolné teče

Manchester City porazil ve čtvrtfinále FA Cupu na vlastní půdě Newcastle 2:0, a nadále se tak žene za obhajobou nejstarší klubové trofeje na světě. Citizens rozhodli o osudu utkání již v první půli, kdy se dvakrát prosadil Bernardo Silva. V každé jeho trefě však měl prsty některý z obránců, s čímž Martin Dúbravka nic nezmohl. Straky tak stejně jako v ročníku 2019/2020 nedoletěly dál než do čtvrtfinále a u jejich vyřazení bylo opět City.

Man City ztratil brankářskou jedničku: Ederson může chybět až měsíc

Manchester City ve šlágru 28. kola Premier League pouze remizoval 1:1 s Liverpoolem a propadl se na průběžné třetí místo, kromě toho ztratil Edersona. Brankářská jednička Citizens má s poraněným stehenním svalem absentovat tři až čtyři týdny.

Vracím se do formy, liboval si Haaland po pětigólovém utkání s Lutonem

Hvězdný Erling Haaland si po pětigólovém představení v osmifinále Anglického poháru na hřišti Lutonu (6:2) pochvaloval, že se vrací do nejlepší formy. Třiadvacetiletý norský kanonýr v úterý těžil ze spolupráce se záložníkem Kevinem De Bruynem, jenž mu připravil čtyři branky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele