24. kolo
10.02.2024 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Andrea Pinamonti (© AFP)

Turínští Býci si přijeli na půdu Sassuola pro tradiční dělbu bodů

Turín FC si ve 24. kole Serie A připsal třetí remízu z posledních čtyř duelů, když hrál na půdě Sassuola nerozhodně 1:1. Oba zásahy se vešly do první desetiminutovky. Skóre otevřel v dresu domácího celku přesně hlavičkující Andrea Pinamonti, na jehož zásah na druhé straně brzy reagoval Duván Zapata. Neroverdi se tak s Býky v lize podělili o body již poosmé z posledních 10 klání na vlastním stadionu, přičemž hned šestkrát se zrodil právě výsledek 1:1.

Sassuolo se po vítězství nad Fiorentinou vrátilo zpět do herní krize, která jej provázela téměř po celou sezonu. Tři poslední zápasy Neroverdi prohráli a od sestupového pásma je dělil jediný bod. Turín se nacházel v lepším rozpoložení, a to především díky pevné obraně, jež byla třetí nejlepší v celé soutěži. Předchozí remíza proti poslední Salernitaně však Býky rozhodně těšit nemohla, a na sever Itálie tak přijeli zaváhání napravit.

Tento cíl ovšem dostal první trhlinu už v páté minutě, kdy Pinamonti hlavou usměrnil centr Marcuse Pedersena nechytatelně k levé tyči. S rychlou odpovědí ale přispěchal Zapata. Domácí defenzivě utekl po pravé straně Raoul Bellanova, který zkušeného útočníka vybídl ke skórování přesným pasem do malého vápna. Po dramatickém úvodu tempo duelu výrazně opadlo a ve zbylé části první půle žádné další vyložené příležitosti k vidění nebyly. Několikrát se sice pokusil zahrozit Zapata, jeho střelám ale scházela přesnost.

Ve druhém poločase se obraz hry prakticky nezměnil a nad útoky obou týmů nadále jasně převládala snaha nedopustit se zbytečné chyby v defenzivě. Mdlý výkon Turína se v 78. minutě pokusil oživit neúnavný Zapata, Kolumbijcovu hlavičku po rohovém kopu ale bez potíží zneškodnil Andrea Consigli. Na druhé straně následně Armand Laurienté prověřil pozornost Vanji Milinkoviče-Saviče, Srb však prostor u levé tyče ustrážil.

Domácí Sassuolo tak opět před vlastními fanoušky zaváhalo a získalo jen bod. V příštím kole se 17. února střetne s Atalantou, Turín změří o den dříve síly s Lecce.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele