3. kolo
01.09.2023 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Sassuolo ukázalo sílu, o první výhru v sezoně ho nepřipravila ani školácká chyba veterána

Hráči Sassuola se ve třetím kole Serie A dočkali premiérového vítězství v ročníku, když doma porazili Veronu 3:1. Neroverdi se brzy dostali do vedení, po změně stran však srovnal Cyril Ngonge, jehož nenápadný centr skončil díky chybnému úsudku 36letého brankáře Andrey Consigliho v síti. Přesto Hellas kvůli následným dvěma gólům Domenica Berardiho na body nedosáhl, a nezopakoval tak počin z titulové sezony 1984/1985, kdy dosud jedinkrát vstoupil do nejvyšší italské soutěže třemi výhrami v řadě.

Oba týmy vykročily do nové sezony naprosto odlišně. Zatímco Verona se držela v popředí s maximálním počtem šesti bodů, Sassuolo se ocitlo na poslední příčce tabulky bez bodu, a navíc nevstřelilo ještě ani gól. Vyrovnaněji již vyznívala vzájemná bilance, když z posledních 16 zápasů domácí zvítězili přesně v polovině případů. Situaci jim komplikovala suspendace Maxima Lópeze, jenž měl navíc namířeno do Fiorentiny.

První zajímavá šance se zrodila v sedmé minutě, kdy hostující Josh Doig obešel obránce a z rohu šestnáctky pálil těsně vedle pravé tyče. Krátce nato se ale situace obrátila a po nenápadné příležitosti okusili poprvé v tomto ročníku Serie A gólovou radost hráči Sassuola. Centr Jeremyho Toljana našel v pokutovém území hlavu Andrey Pinamontiho a ten pohotově skóroval ranou do levé části branky. Ve 26. minutě srovnal po brejku střelou do odkryté brány Ngonge, nicméně jeho oslavu ukončil vztyčený praporek signalizující ofsajd.

Po změně stran začala hostující Verona tahat za delší konec, její kombinace ale v závěrečné fázi ztroskotávaly. V 56. minutě však dokázal s velkou dávkou štěstí srovnat Ngonge, jehož centrovaný balon doplachtil až za záda nepozorného Consigliho. Jenže netrvalo dlouho a opětovné vedení Neroverdi zařídil po tečované střele na přední tyč Berardi. Italský útočník byl pak v 72. minutě faulován v pokutovém území a sám se postavil k nařízené penaltě, kterou poslal svůj tým do dvoubrankového trháku.

Sassuolo tak konečně zabralo a dočkalo se před soubojem s Frosinone, který ho čeká 17. září, důležitých tří bodů do tabulky. Verona se o den později pokusí vrátit na vítěznou vlnu v domácím utkání s Bolognou.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele