28. kolo
09.03.2024 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

Sassuolo v boji o záchranu konečně zabralo. Thorstvedt se během chvíle stal z psance hrdinou

Sassuolo přerušilo sérii čtyř ligových porážek v řadě, když ve 28. kole italské Serie A porazilo Frosinone 1:0. Konfrontaci dvou celků, které se rozhodně nemohly pyšnit nějakou oslnivou formou, rozhodla trefa Kristiana Thorstvedta, jenž však v předcházející akci zavinil penaltu, kterou videorozhodčí nakonec odvolal. Černozelená ekipa se opět musela obejít bez italského reprezentanta a svého nejlepšího kanonýra Domenica Berardiho, jenž musel duel znovu vynechat kvůli zranění. V samotném závěru mohl domácí o výhru připravit Kaio Jorge, ale nařízený pokutový kop neproměnil.

Sassuolo prožívalo jedno ze svých nejhorších období za posledních 11 let. Neroverdi se po osmi soutěžních zápasech v řadě bez vítězství propadli až na předposlední místo v tabulce a nového lodivoda Davideho Ballardiniho tak čekal s jeho svěřenci holý boj o záchranu. Nastartování se k lepším zítřkům mohlo přijít doma proti Frosinone, které se rovněž trápilo, když z předchozích 14 ligových klání triumfovalo pouze jednou.

Hosté ovšem začali lépe, když na zadní tyč levačkou pálil Farès Ghedjemis, nicméně těsně netrefil. Frosinone bylo nadále nejbezpečnějším celkem, dlouho to však k ohrožení brány nevedlo. Ve 33. minutě ovšem opět zkoušel štěstí Ghedjemis ranou na vzdálenější tyč, povedenější pokus musel tentokrát vyrazit gólman Andrea Consigli. Poté se s ofenzivnější sekvencí hry předvedli i domácí, nicméně šanci ke skórování si do konce prvního dějství nevypracovali.

Po změně stran se Frosinone mohlo radovat z pokutového kopu po faulu Thorstvedta, nicméně videorozhodčí penaltu nakonec odvolal. Hned v následné akci se norský záložník ideálně otočil s míčem a vyslal přízemní dělovku na zadní tyč, na kterou neměl gólman nárok. O chvíli později zkoušel pěknou střelu šajtlí Andrea Pinamonti, míč se však mezi tři tyče nezatočil. Hosté s blížícím se závěrečným hvizdem postupně stupňovali tlak, což vedlo k pokutovému kopu v 90. minutě. Kaio Jorge však balon z penaltového puntíku namířil mimo bránu.

Sassuolo tak prolomilo hrozivou sérii bez vítězství a v důležitém zápase doma uspělo. V následujícím kole se 17. března představí na hřišti AS Řím, Frosinone změří o den dříve síly s Laziem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele