14. kolo
03.12.2023 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Vlci ukořistili proti oslabenému Sassuolu vítězství. Na otočce AS měl hlavní podíl Dybala

AS Řím otočil utkání 14. kola Serie A v Sassuolu, kde vyhrál 2:1. V úvodu se i přes aktivitu hostů prosadil do odkryté brány bývalý hráč Gremia Matheus Henrique, po změně stran nicméně bylo střetnutí i kvůli červené kartě Daniela Bolocy v režii Vlků. Tým z hlavního města spasil Paulo Dybala, jenž nejprve proměnil penaltu, a následně přihrál na vítězný gól. Družina Josého Mourinha tak vyšplhala zpět na páté místo.

Neroverdi se naposledy postarali o pořádné drama, když v bláznivém zápase na stadionu Empoli brzy prohrávali, vývoj duelu pak otočili, a i když to chvíli před koncem vypadalo na remízu, v nastavení zaúřadoval Domenico Berardi a přihrál svému celku první triumf od září. Vítězství na poslední chvíli uzmuli také Vlci, kteří vyzráli na Udinese a posunuli se mezi pět nejlepších celků tabulky. O to větší zklamání proto způsobil neúspěch v Evropské lize na hřišti Servette, po kterém se jim vzdálilo prvenství ve skupině.

Tempo hry nebylo v úvodu tak skvělé jako atmosféra, kterou vytvářely oba fanouškovské tábory. Římané sice byli aktivnější, kromě přízemní rány Dybaly si ovšem žádné šance ke skórování nepřipravovali. Jejich útočné soužení tak z ojedinělé akce potrestali domácí. Berardi po sklepnutí od spoluhráče připravil skvělým pasem jednoduchou úlohu Matheusovi Henriquemu, jenž se zakončením z malého vápna nemýlil. Až ve 40. minutě se Vlci propracovali do šance, Dybala z otočky pokusem do horního rohu ale nechal vyniknout Andreu Consigliho. Podobně kvalitně si před odchodem do šaten na druhé straně počínal Rui Patrício, který vychytal špatně umístěnou střelu Kristiana Thorstvedta.

Na startu druhé půle se v obrovské příležitosti zjevil osamocený Romelu Lukaku, perfektní zákrok ovšem předvedl Consigli. Obrana Neroverdi si koledovala i o chvíli později, Sardar Azmoun ale vysoký míč ideálně nezpracoval a zakončil mimo. Po hodině hry navíc zkomplikoval domácím situaci Boloca, jenž za tvrdý faul putoval po zásluze do sprch. Tlak AS se stupňoval a vygradoval v 76. minutě, kdy se po nedovoleném zákroku kopala penalta. Tu se štěstím přes ruce Consigliho proměnil Dybala. Argentinský reprezentant byl i u druhé branky Vlků, když patičkou nabil Rasmusi Kristensenovi, jehož ránu srazil jeden z beků tak smolně, že balon vysokým obloukem zapadl přesně k zadní tyči.

AS Řím tak uspěl a stejně jako v minulém kole odcházel se třemi body v kapse. Sassuolo se o nápravu pokusí 11. prosince v Cagliari, zatímco Vlci o den dříve vyzvou Fiorentinu.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele