19. kolo
06.01.2024 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Andrea Pinamonti (© AFP)

Fiorentina zahájila nový rok neslavně. Sassuolo nezastavily ani přísné verdikty rozhodčích

Sassuolo zvládlo nad očekávání dobře duel 19. kola Serie A, v němž porazilo Fiorentinu 1:0. Hosté, v jejichž dresu se na konci střetnutí představil i Antonín Barák, usilovali o dotažení třetího AC Milán, na hřišti ovšem jejich ambice nebyly vůbec znát. Neroverdi poslal do vedení už v deváté minutě Andrea Pinamonti, na což nedokázali hosté v první půli odpovědět ani jednou střelou na branku. Po změně stran navíc rozhodčí odhalil sporný ofsajd po trefě Kristiana Thorstvedta a následně odpískal přísnou penaltu ve prospěch hostů. První výhru pro domácí celek od 26. listopadu však vychytal gólman Andrea Consigli.

Fotbalisté Sassuola měli radost z pohledu na tabulku naposledy v září, kdy porazili Inter a poté i Juventus. Od té doby ovšem započalo velké trápení, které vyústilo v propad až na 16. příčku, jen dva body od sestupového pásma. Ani tentokrát nebyly šance Neroverdi na vítězství příliš vysoké. Na jejich trávník totiž přijela Fiorentina, jež v posledních osmi soutěžních duelech nenašla přemožitele.

Hosté ale nezačali zápas vůbec dobře, když už v deváté minutě inkasovali první gól. Matheus Henrique našel krásným průnikovým pasem Marcuse Pedersena. Norský obránce poté zavezl míč až do pokutového území a přihrávkou pod sebe vybídl úplně volného Pinamontiho, jenž se v roli kanonýra nemýlil. Sassuolo pokračovalo v sympatickém výkonu i nadále, což o 10 minut později vyústilo v další zásah. Tentokrát jej však rozhodčí nemohl uznat, jelikož střelec Domenico Berardi se nacházel v ofsajdu. Hráči Fiorentiny svou předvedenou hrou neoslnili ani v závěru první půle, a do šaten tak odcházeli s jednogólovým mankem.

Jen pár okamžiků po startu druhého dějství mohlo být pro Fialky ještě hůře. Opět je však zachránil videorozhodčí, který po gólové střele Thorstvedta odhalil velmi sporné ofsajdové postavení Matheuse Henriqueho, jenž bránil ve výhledu brankáři. Tým z Toskánska neuznaný gól probudil a hráči v bílém začali na svého soupeře tlačit. To nakonec v 64. minutě vyústilo v pokutový kop, jelikož Gian Marco Ferrari zahrál ve vápně rukou. K penaltě se postavil Giacomo Bonaventura, kterého ovšem skvěle vychytal Consigli. Jen o tři minuty později se ke slovu opět dostal rozhodčí za monitorem. Lucas Martínez Quarta si našel balon na hranici malého vápna a prostřelil bezmocného Consigliho, do hry se však společně s M'Balem Nzolou zapojil z ofsajdu. La Viola nevyužila ke kýžené brance ani závěrečný velký nápor a musela se smířit s porážkou.

Sassuolo tak zaskočilo Fiorentinu a získalo tři body. V příštím kole se 16. ledna střetne s Juventusem, Fialky změří o dva dny dříve síly s Udinese.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele