8. kolo
06.10.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

US Lecce - US Sassuolo 1:1

Sassuolo remizovalo v osmém kole Serie A v Lecce 1:1 a opět potvrdilo, že zatímco věhlasná jména dokáže porážet, problémy mu často dělaji papírově snadnější soupeři. Úvodní gól padl ve 22. minutě z penalty, kterou proměnil odchovanec a historicky nejlepší střelec Neroverdi Domenico Berardi, pro nějž šlo už o 51. proměněný pokutový kop v kariéře. Hosté o konečném výsledku rozhodli záhy po změně stran, když se již počtvrté po srpnovém přestupu z Dunajské Stredy prosadil v dresu Giallorossi Nikola Krstovič. Daniel Samek strávil celé utkání na lavičce domácích náhradníků a opět se nedočkal debutu v italské nejvyšší soutěži.

Skvělý vstup Lecce do nového ročníku Serie A začínal dostávat trhliny. Po hubené prohře na půdě Juventusu totiž tým z jihu Apeninského poloostrova vyfasoval doma čtyřgólový příděl od mistra z Neapole. Jako na houpačce ovšem byla i forma Sassuola. To sice na konci září po prohře s Frosinone našlo recept mimo Staré dámy i na Inter, v minulém kole ale padlo na vlastním hřišti s Monzou.

Utkání začalo zostra, když už po necelé minutě hry spatřil hostující Daniel Boloca žlutou kartu za zbytečné potáhnutí dresu soupeře. Giallorossi se chvíli nato dostali do slibného protiútoku čtyř proti třem, který však následně pokazili přehnanou touhou kombinovat. Pontus Almqvist se totiž místo střely z nadějné pozice rozhodl nahrát na úroveň pokutového puntíku, kde byl míč odchycen defenzivou hostů. Přesto prolomení bezbrankového stavu přišlo ze vzdálenosti 11 metrů. Po sporné situaci a poněkud dlouhé konzultaci byl hlavní arbitr nucen přisoudit Sassuolu penaltu po soupeřově hře rukou. Nabídnutou možnost proměnil ranou doprostřed Berardi. Ještě před odchodem do šaten mohl srovnat Krstovič, bohužel pro něj však nasměroval balon pouze na tyčku.

Přiznivci domácího celku, kteří se nestihli včas vrátit na svá místa po poločasové přestávce, přišli o vyrovnávací trefu svých oblíbenců. Federico Baschirotto si připsal asistenci, když hlavou prodloužil centrovaný míč, a částečně tak odčinil zapříčiněnou penaltu. Na hranici malého vápna číhal Krstovič, jenž z bezprostřední blízkosti překonal kvalitně chytajícího Andreu Consigliho. Fotbalisté Lecce ke konci duelu působili unaveným dojmem a hosté se snažili přejít opět do vedení, mírné nepřesnosti ve finální části hřiště jim to ale nedovolily.

Lecce tak v duelu se Sassuolem remizovalo. O další bodový zářez se Giallorossi pokusí 23. října na půdě Udinese. Neroverdi přivítají o dva dny dříve Lazio.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele