7. kolo
30.09.2023 15:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Victor Osimhen s dětmi v utkání s Lecce (© AFP)

Osimhen pálil ostrými i na jihu Itálie. Lecce přišlo proti mistrovi o domácí neporazitelnost

Neapol zvítězila v sedmém kole Serie A na hřišti Lecce 4:0 a vyšvihla se na třetí místo tabulky. Gólový účet v týmu zpod Vesuvu si v 16. minutě otevřel obránce Leo Östigard. Po změně stran zaúřadoval také Victor Osimhen, jenž po pěti minutách na trávníku opět potvrdil, že jeho výkony posměšné video ze sociálních sítí neovlivnilo, a druhou trefou v řadě podtrhl tříbodový zisk svého celku. Giallorossi si tak po skvělém vstupu do nového ročníku připsali druhou prohru bez vstřeleného gólu v řadě a zároveň první ztrátu před vlastními fanoušky.

Lecce letos překvapovalo celou Itálii, když se i přes prohru s Juventusem drželo na pohárových příčkách. Stál před ním ovšem další těžký test, a to Neapol. Za tu se v minulém utkání konečně prosadil gruzínský klenot Khvicha Kvaratskhelia. Hosté však nepřijeli v nejlepší náladě, poněvadž v médiích bylo velmi žhavé téma možného odchodu kanonýra Osimhena. Nigerijský útočník, jenž se ani neobjevil v základní sestavě, totiž není spokojen s tím, jakým způsobem ho klub prezentoval na sociálních sítích.

Po nervózním začátku plném nepřesností na obou stranách zahrával v 16. minutě Piotr Zieliňski z levé strany přímý kop, kterému předcházela zbytečná hra rukou ze strany Marina Pongračiče. Polský záložník našel protaženým centrem na zadní tyči nikým nehlídaného Östigrada a norský obránce tvrdou hlavičkou poslal obhájce titulu z první velké šance do vedení. Ve 25. minutě vedl Pontus Almqvist po pravé straně rychlý brejk Lecce. Švédský záložník našel přihrávkou Nikolu Krstoviče, následnou přízemní střelu ke vzdálenější tyči ovšem bezpečně zneškodnil Alex Meret. O šest minut později se mohl vykoupit Pongračič, jenže chorvatský obránce poslal projektil zpoza malého vápna vysoko nad branku.

Neapolský klenot z Nigérie se dostal na hřiště až při poločasovém střídání. Osimhen se zapsal mezi střelce již v 51. minutě, když si našel načechraný centr z levé strany od Gruzínce Kvaratskhelii. O chvíli později se Giallorossi radovali ze snížení skóre, jenže gólu předcházela ruka Krstoviče. V 73. minutě Roberto Piccoli přeskočil v souboji Giovanniho Di Lorenza, ale hlavička italského útočníka rozvlnila pouze boční síť neapolské branky. Na sklonku utkání skóre uzavřeli Gianluca Gaetano a z penalty Matteo Politano.

Lecce se tak z prohry na stadionu Juventusu oklepat nedokázalo a poprvé v sezoně doma padlo. Neapol příště čeká 8. října Fiorentina. Domácí přivítají o dva dny dříve Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Michal Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele