26. kolo
25.02.2024 18:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Lecce nebylo pro rozjetý Inter překážkou, mašinu z Milána dovezl k další výhře Martínez

Inter Milán na hřišti Lecce překvapení nedopustil, když ve 26. kole Serie A zvítězil 4:0. Nerazzurri se při již 10. soutěžní výhře v řadě opět mohli spolehnout na nejlepšího střelce celé soutěže Lautara Martíneze, který v utkání zaznamenal svou 21. a 22. trefou v letošním ročníku. Domácí naopak nejpevnější obranu ligy překonat nedokázali, a své gólové suchoty tak protáhli již na tři zápasy po sobě.

Sebevědomý lídr soutěže z Milána byl stále jediným týmem Serie A, který ještě neprohrál na venkovním hřišti. O toto privilegium nechtěl přijít ani na stadionu Lecce, jež v posledních dvou duelech prohrálo a nezaznamenalo ani jednu vstřelenou branku. S poslední hubenou výhrou 1:0 nad Atlétikem v Lize mistrů nebyl, vzhledem k převaze, trenér Interu Simone Inzaghi příliš spokojený. Další starosti mu navíc přidělalo zranění Marcuse Thurama.

Lecce se Interu nezaleklo, v úvodu však z dobrých pozic nedokázalo brankáře Emila Audera zaměstnat. Naopak na druhé straně z první velké šance udeřil nejlepší střelec soutěže Martínez, jenž obdržel pas za obranu a špičkou nohy propálil domácího gólmana. Ve 22. minutě mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Henrikh Mkhitaryan, prudkou ranou ale minul pravou tyč. Další příležitosti si Nerazzurri nevypracovali a do šaten šli jen s tenkým náskokem.

Poločasová pauza se protáhla, jelikož kvůli zranění muselo dojít ke změně hlavního arbitra. Nový muž s píšťalkou mohl záhy přihlížet trefě Lecce, kdyby však Alexis Blin usměrnil hlavičku mezi tři tyče. V 54. minutě už se ovšem síť rozvlnila, ke smutku většiny diváků ale znovu ta domácí. Alexis Sánchez obdržel míč na pravou stranu velkého vápna, odkud stříleným pasem vyzval ke snadnému skórování Davideho Frattesiho. Italský reprezentant se chvíli nato chopil role asistenta, když prchl svým strážcům a v situaci dva na jednoho nahrál před poloodkrytou bránu zakončujícímu Martínezovi. Čtvrtý zásah Interu přidal v 67. minutě po centru Federica Dimarca osamoceně hlavičkující Stefan de Vrij. V závěru mohl skórovat ještě Marko Arnautovič, jeho neproměněná šance ale nemusela nikoho z Miláňanů mrzet.

Inter tak potvrdil dominanci i na hřišti Lecce. O další triumf zabojuje 28. února doma s Atalantou. Giallorossi zavítají 3. března na stadion Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele