37. kolo
18.05.2024 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty (© AFP)

Atalanta si po porážce ve finále poháru vylepšila náladu postupem do Ligy mistrů

Hráči Atalanty po prohře ve finále Coppa Italia zabrali a výhrou 2:0 nad domácím Lecce si ve 37. kole Serie A zajistili postup do příštího ročníku Ligy mistrů. K pátému ligovému vítězství v řadě nasměroval klub z Bergama po změně stran střídající Charles De Ketelaere. Perfektní formu potvrdil i Gianluca Scamacca, jenž na první branku asistoval a druhou sám vstřelil. Hosté se zároveň dobře naladili na finálový zápas Evropské ligy, který mají na programu příští středu 22. května.

Giallorossi si skvělou formu z ligy do italského poháru nepřenesli, když podlehli Juventusu. Atalanta se tak musela soustředit na výjezd do Lecce, příčky zajišťující Ligu mistrů totiž stále neměla jisté. Znemožnit domácím zaskočení finalistů Evropské ligy toužil hlavně ve formě hrající De Ketelaere, mladík zapůjčený z AC Milán totiž v minulém kole dvěma góly skolil AS Řím.

Na začátku utkání byli přítomní fanoušci svědky útočné hry s množstvím šancí na obou stranách. Více měla ze hry přece jenom hostující Atalanta, která se snažila na pátém místě ligové tabulky navýšit náskok na dotírající AS Řím. Hra se však postupem času srovnala a na konci prvního poločasu málem přišel pro Orobici trest, gól domácích fotbalistů ovšem kvůli ofsajdovému postavení Patricka Dorgua uznán nebyl.

Nedlouho poté, co se hráči vrátili z kabin, se po rychlém protiútoku prosadili Lombarďané zásluhou střídajícího De Ketelaera, který si tváří v tvář vyběhnuvšímu brankáři Wladimiru Falconemu troufl na efektní lob. V 53. minutě bylo pro žlutočervené ještě hůře. Na rohový kop z pravé strany si totiž špatně vyběhl do té doby bezchybný gólman domácích, a Scamacca tak akorát uklidil hlavou míč do opuštěné brány.

Atalanta tak podle očekávání prodloužila ligovou vítěznou sérii na šest zápasů. Další utkání v Serii A ji čeká 26. května doma proti Turínu FC, Lecce pojede téhož dne do Neapole.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele