16. kolo
17.12.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Pravidlové prohřešky stály Udinese výhru. Neprohru Sassuola odvrátil dvougólový Berardi

Fotbalisté Udinese remizovali v rámci 16. kola Serie A na domácí půdě se Sassuolem 2:2. Přestože šli Bianconeri do dvougólového vedení zásluhou přesné trefy a asistence Roberta Pereyry, museli se po smolné závěrečné půlhodině smířit s bodem. V 59. minutě byl totiž vyloučen Pereyrův argentinský krajan Martín Payero, což dodalo hostům potřebnou vzpruhu. Dvakrát se pak z penaltového puntíku prosadil Domenico Berardi, čímž znovu odsunul domácí blíže sestupovému pásmu.

Fotbalisté Udinese prohloubili trápení v předchozím ligovém kole, ve kterém utrpěli svou největší porážku od roku 2022, když doma podlehli Interu 0:4. Tento výsledek stáhl svěřence Gabrieleho Cioffiho blíže k sestupovému pásmu, přičemž od 18. místa je dělilo pouze lepší skóre. Sérii čtyř ligových zápasů v řadě bez výhry chtěli Bianconeri prolomit proti Sassuolu, jež se také nenacházelo v ideálním rozpoložení a v tabulce mělo na svého soupeře náskok jen tří bodů.

První velká šance zápasu přišla v sedmé minutě, když centrovaný míč dostal na svou nohu Kristian Thorstvedt, ovšem jeho rychlé zakončení mířilo doprostřed brány. Ve 22. minutě předvedl chytré zpracování na hranici vápna Andrea Pinamonti, následnému voleji však chyběla přesnost. O chvíli později napřáhl z velké dálky Armand Laurienté, ale ani tentokrát Sassuolo nevyzrálo na Marca Silvestriho. Pravidlo nedáš, dostaneš, se potvrdilo ve 36. minutě. Na načechraný centr si počkal Lorenzo Lucca a trefil jej hlavou parádně k tyči.

Začátek druhého poločasu patřil domácím. V 50. minutě tvrdě zakončil Festy Ebosele, ale proti byl Andrea Consigli. O pět minut později byl už brankář Neroverdi krátký. Pereyra vystihl odražený míč a prošel kolem obránců v malém vápně, jeho následná střela na zadní tyč zapadla do sítě. Komplikace přišla pro Udinese o chvíli později, protože byl za svůj skluz vyloučený Payero. Výhodu pokutového kopu dostal hostující celek v 74. minutě a Berardi s klidem proměnil k levé tyči. Pět minut před koncem zastavila srovnání skóre tyčka, kterou svou hlavou trefil Gian Marco Ferrari. Sassuolo se v 88. minutě dočkalo své druhé penalty v zápase. Berardi na sebe převzal zodpovědnost a zajistil domácím cenný bod.

Vyrovnaná bitva tak nakonec divákům vítěze nenabídla. Bianconeri se 23. prosince v dalším ligovém kole střetnou s Turínem, Neroverdi vyzvou o den dříve Janov.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele