25. kolo
16.02.2024 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Raoul Bellanova (© AFP)

Lecce nedalo počtvrté v řadě Turínu gól. Rozhodla jedovatá rána Bellanovy

Fotbalisté Turína FC porazili v předehrávce 25. kole Serie A na vlastním hřišti Lecce 2:0. Rozhodující gól vstřelil krátce po začátku druhého poločasu Raoul Bellanova. Na jeho premiérový zásah v dresu Granaty nenašli hosté odpověď i kvůli tomu, že hráli od 70. minuty po vyloučení Marina Pongračiče v oslabení. Býci tak zvítězili ve čtvrtém vzájemném střetnutí v řadě, znovu se jim to navíc povedlo bez inkasované branky.

Celek z jihu Itálie se od začátku sezony trápil na hřištích soupeřů, kde ve 12 utkáních nedokázal ani jednou naplno bodovat. Posledních pět kol ve venkovním prostředí skončilo pro Lecce vždy porážkou. Naopak Turínští působili docela sebevědomě. Táhli sérii pěti duelů bez prohry, která započala zkraje ledna skalpem mistrovské Neapole.

Předzápasové prognózy málem podlomila minela Vanji Milinkoviče-Saviče ze 13. minuty. Zkušený gólman chybně vyrazil mizerně kopnutý rohový kop a Roberto Piccoli pohotově nasměroval míč do odkryté sítě, na brankové čáře ale zasáhl obezřetný obránce Adam Masina. Kromě toho budil v první půli vášně spíš rozhodčí Giovanni Ayroldi. Ten byl nejviditelnějším mužem na trávníku, když mnohdy předvedl až příliš benevolentní verdikt, avšak na druhou stranu udělil přísnou žlutou kartu Koffimu Djidjimu.

Několik nadějných útočných akcí skončilo v úvodní půli na technických nedokonalostech Bellanovy, ten si ale zlepšil reputaci v 50. minutě. Pravý bek si narovnal balon v rohu pokutového území a přízemní křižnou ranou zaznamenal svůj premiérový zásah v barvách Granaty. K nápravě vlastního renomé dospěl po změně stran také Milinkovič-Savič, jenž zneškodnil prudký pokus Ylbera Ramadaniho. Pro Salentini šlo o jednu z posledních příležitostí srovnat, v 70. minutě totiž Ayroldi vyloučil Pongračiče. Býci mohli využít početní převahy za několik desítek vteřin, proti hlavičce Ivana Iliče se nicméně fantasticky vytáhl Wladimiro Falcone. Netrvalo však dlouho a pojistka ze vzduchu skutečně přišla, když po rohovém kopu přesně zakončoval Duván Zapata.Lecce tak prodloužilo mizernou venkovní bilanci a z Turína odjelo s prázdnou. V příštím kole přivítá 25. února vedoucí Inter, Býci se na vítězství pokusí navázat o tři dny dříve v domácím utkání s Laziem.

Lecce tak prodloužilo mizernou venkovní bilanci a z Turína odjelo s prázdnou. V příštím kole přivítá 25. února vedoucí Inter, Býci se na vítězství pokusí navázat o tři dny dříve v domácím utkání s Laziem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele