19. kolo
07.01.2024 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Jens Cajuste v souboji s Duvánem Zapatou (© AFP)

Zapata při jubileu asistoval u výhry Turína. Trápící se Neapol bez Osimhena opět vyhořela

Hráči Turína zvítězili v 19. kole Serie A nad Neapolí 3:0. Na výhře domácího celku měl lví podíl Duván Zapata, jenž při svém 300. duelu v italské nejvyšší lize nahrával na úvodní dva góly Granaty. Zato úřadující šampion, jemuž scházel kanonýr Victor Osimhen a prakticky celý druhý poločas odehrál v oslabení, nevyužil žádnou ze svých možností a počtvrté za sebou v soutěžním utkání ani neskóroval. Český obránce David Zima sledoval první výhru Granaty nad Partenopei od roku 2015 pouze z lavičky náhradníků.

Turín se nacházel v klidném středu tabulky, jen jeden tým celé soutěže přitom nastřílel méně branek. Navzdory mizerné ofenzivě Býci disponovali vyrovnanou bilancí šesti výher, remíz i porážek a například právě na Neapol ztráceli pouhé čtyři body. Pro úřadujícího mistra bylo průběžné osmé místo v tabulce obrovským zklamáním. Stejně se dal popsat i předchozí výsledek, když se Partenopei doma rozešli bez gólů s Monzou.

Utkání začali aktivněji domácí, ale střela Nikoly Vlašiče z osmé minuty mířila jen těsně vedle. Stejný hráč se o 13 minut později ocitl v ještě větší příležitosti, ovšem z hranice malého vápna vystřelil jen nad branku Pierluigiho Golliniho. Gli Azzuri o sobě poprvé dali vědět vzápětí, jenže Giacomo Raspadori nevyzrál na Vanju Milinkoviče-Saviče a při další možnosti italský útočník mířil jen do boční sítě. Ve 43. minutě se dočkali gólu Býci, když se po přímém kopu šťastně odrazil míč k Antoniu Sanabriovi, který jej už neměl problém uklidit za záda Golliniho.

Další problém nastal pro Partenopei v 50. minutě, když Pasquale Mazzocchi po pár minutách na hřišti nešetrně fauloval Valentina Lazara a po zásluze si od rozhodčího vysloužil červenou kartu. Granata o chvíli později využila přesilovku, když se Vlašič uvolnil na hranici vápna a svou střelou nedal brankáři hostů šanci. Turíňané nepolevovali a mohli zvýšit svůj náskok, avšak Sanabria a ani Zapata nedokázali zblízka prostřelit Golliniho. Mnohem úspěšnější byl Alessandro Buongiorno, jenž po rohovém kopu hlavičkoval naprosto přesně do pravého horního rohu branky.

Granata tak získala všechny body a sérii domácí neporazitelnosti protáhla na pět po sobě jdoucích zápasů. V příštím kole se představí 13. ledna v Janově, Neapol o den později přivítá Salernitanu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele