14. kolo
04.12.2023 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Antonio Sanabria střílí gól z penalty (© AFP)

Atalantu srazil býk z její vlastní stáje. Znalosti bergamského prostředí dvakrát využil Zapata

Hráči Turína FC vyhráli ve 14. kole Serie A na domácí půdě nad Atalantou 3:0. O tříbodovém zisku Býků rozhodl ve 22. minutě Duván Zapata, který je na hostování v klubu z Piemontu právě z Bergama. Rodák z Cali dokonce stihl na začátku probíhajícího ročníku italské nejvyšší soutěže v dresu Nerazzurri i skórovat. Po změně stran pak pojistil vedení Granaty z pokutového kopu Antonio Sanabria, na něhož v závěrečném nastavení navázal dalším gólem kolumbijský útočník Zapata.

Český obránce David Zima přihlížel úspěšnému počínání svých spoluhráčů pouze z lavičky náhradníků.

Hráči turínského celku stále nemohli najít ideální formu a konzistenci ve svých výkonech. Z předchozích 10 soutěžních utkání dokázali zvítězit jen jednou, přičemž hlavní roli v bídných výsledcích hrála ofenziva, která byla společně se Salernitanou druhá nejhorší v celé soutěži. S dobrou náladou ovšem do Turína nepřijížděla ani Atalanta, jež v lize třikrát po sobě zaváhala. Na Granatu to ale v posledních letech uměla, jelikož s ní neprohrála sedm klání v řadě.

Jako první se pokusil nepříznivou bilanci přerušit Mërgim Vojvoda, střela z voleje mu ale vůbec nesedla. Zato Zapata ve 22. minutě ukázal svůj instinkt správného útočníka a dobrou přihrávku Nikoly Vlašiče procpal mezi nohy Juana Mussa. Na druhé straně chtěl přízemní střelou k tyči rychle odpovědět Éderson, stopku mu však vystavil Vanja Milinkovič-Savič. Srbský brankář se ukázal i proti Charlesovi de Ketelaerovi a jeho prudké ráně po chybě spoluhráčů v rozehrávce.

Penaltu pro Býky vybojoval ve druhém poločase Alessandro Buongiorno poté, co ho ve vápně za hranicí pravidel držel Giorgio Scalvini. Sanabria si s ní poradil znamenitě, čímž poslal v 56. minutě domácí celek do vedení 2:0. Hosté nebyli schopni držet s hráči Turína tempo a soupeř přebral kontrolu nad balonem. Do ojedinělé příležitosti se dostal v 81. minutě střídající Marko Pašalič, jeho přízemní ránu k levé tyči však zpacifikoval Milinkovič-Savič. Na konečných 3:0 v nastavení zvýšil Zapata, když se po přihrávce Vlašiče uvolnil ve vápně a s klidem rozvlnil síť.

Atalanta tak nenapravila poslední nezdary a z Turína si neodvezla ani bod. V následujícím kole se 9. prosince střetne s AC Milán, Granata svede o den později bitvu s Frosinone.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele