38. kolo
26.05.2024 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Francesco Calzona (© AFP)

Šance tápající Neapole na pohárovou Evropu zhatilo v posledním kole Lecce

Fotbalisté Neapole remizovali ve 38. kole Serie A na vlastní půdě s Lecce 0:0, a po sérii sedmi zápasů bez vítězství je tak jasné, že si v pohárové Evropě příští sezonu nezahrají. Byli to naopak hosté, kteří si mohli ze hřiště šampiona minulého ligového ročníku odvézt všechny body. Nejprve pálil Patrick Dorgu do tyče a pokus Medona Berishy ze závěru prvního dějství zblokovala domácí obrana. Po změně stran sice došlo ke zlepšení herního projevu Neapolitánců, na kýžený gólový úspěch to však nestačilo. Český mládežnický reprezentant Daniel Samek sledoval celé utkání jen z lavičky náhradníků.

Před několika dny se naděje Neapole upínaly do Sardinie, jenže tam Cagliari podlehlo Fiorentině. Poslední šance Partenopei na postup do Konferenční ligy se tak rovnala posunu na devátou příčku a triumfu Fialek v aktuálním ročníku této pohárové soutěže. Pro úřadujícího mistra se jednalo o kruté vystřízlivění po minulé sezoně, v níž získal o téměř 40 bodů více.

Studenou sprchu fanouškům na Stadio Diego Armando Maradona mohl dát hned v deváté minutě Dorgu, který se dostal k míči v levé části pokutového území a tvrdou ranou ho otřel o vzdálenější tyč neapolské branky. Navzdory faktu, že Neapol potřebovala zvítězit, aby si zachovala reálnou šanci zahrát si v příští sezoně v pohárové Evropě, bylo tempo prvního dějství poněkud klidné a ani jeden z týmů si nevytvářel větší příležitosti. K jedné takové došlo až v samém závěru poločasu, kdy se po rychlém brejku dostal k zakončení hostující Berisha, jehož přízemní střelu soupeř zblokoval na rohový kop.

Trenér úřadujícího mistra ligy Francesco Calzona tak sáhl po změně stran hned k dvojnásobnému střídání v ofenzivních řadách, což mělo přispět k dalším útočným snahám Neapolitánců. Jedním z nově příchozích byl i Belgičan Cyril Ngonge, jenž se po průniku z pravé strany pokusil o obstřel na vzdálenější tyč a brankář Wladimiro Falcone si připsal první zákrok v zápase. O pár minut později mu zase pomohla branková konstrukce, kterou orazítkoval Jens Cajuste. Ta stála při hostech i proti dalšímu projektilu Ngongeho ze 64. minuty. Falcone nemusel zasahovat ani proti střele Mathiase Olivery z bezprostřední blízkosti, kterou obrana Lecce pohotově zablokovala.

Neapol zakončila nejhorší ročník od sezony 2008/2009 remízou, a definitivně tak zahodila naději zahrát si v pohárové Evropě. Lecce získalo o dva body více než loni a relativně bezpečně se zachránilo.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele