38. kolo
26.05.2024 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Samuele Mulattieri (© AFP)

Lazio si v domácím prostředí pohlídalo sedmou příčku zaručující účast v Evropské lize

Hráči Lazia remizovali ve 38. kole Serie A na své půdě se sestupujícím Sassuolem 1:1, a pro příští sezonu si tak zajistili místo ve skupinové fázi Evropské ligy. První gólový moment zápasu nastal přesně po hodině hry, kdy se k přímému kopu z úctyhodné vzdálenosti postavil Mattia Zaccagni a přesnou ranou k levé tyči skóroval. Hosté však svou pouť mezi italskou elitou zakončili bodovým ziskem, jelikož brzy po trefě 28letého záložníka odpověděl Mattia Viti.

Lazio v závěru ligové sezony najelo na sérii dobrých výsledků, které mu ovšem k Lize mistrů nepomohly. Naopak si Římané i před posledním kolem museli dávat pozor na svá záda, jelikož při případné porážce a výhře Fiorentiny mohli přijít i o místenku v Evropské lize. Před domácími fanoušky, kde vyhráli pětkrát v řadě ovšem přivítali už jistě sestupující Sassuolo, a tak se prohra příliš neočekávala.

Do první velké příležitosti se Římané dostali hned ve třetí minutě, kdy se Elseid Hysaj po krásné průnikovce ocitl sám před bránou, míč skrz brankáře však procedit nedokázal. Na stejný problém narazil i jeho spoluhráč Daiči Kamada po půlhodině hry. Ten byl tentokrát na konci další pohledné kombinace, když ho do dobré střelecké pozice vybídnul po přihrávce ze strany Luca Pellegrini. Fanoušky Sassuola chtěl v samém závěru úvodního dějství rozveselit Samuele Mulattieri, jehož střela doprostřed však neměla gólové parametry, a tak větší potíže Ivanu Provedelovi nenadělala.

K úvodní změně ve skóre tak došlo po hodině hry, kdy zvedl ze sedaček domácí příznivce Zaccagni, jenž se postavil k přímému kopu a s notnou dávkou štěstí prostřelil zeď a následně také Alessia Cragna. Na jeho trefu však záhy odpověděl Viti, jenž se nachomýtnul na zadní tyči po propadlém centru ze standardní situace a uklidil míč do poloodkryté branky. Vedení na svou stranu mohl v závěru strhnout nejlepší střelec Lazia, střídající Ciro Immobile, který však tváří v tvář Cragnovi selhal. Na druhé straně tak mohl rozhodnout další žolík Armand Laurienté, jehož pokus jen stěží vytěsnil na roh Provedel.

Římské Lazio tak sice v posledním kole před domácími fanoušky zaváhalo, jeden bod mu ovšem stačil k jistému postupu do skupinové fáze Evropské ligy v následující sezoně.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele