20. kolo
14.01.2024 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Bleděmodrou římskou lavinu nepřibrzdil ani remízový specialista z Lecce

Hráči Lazia porazili ve 20. kole Serie A na svém hřišti Lecce 1:0. Orli dlouho nedokázali přenést na hřiště nadšení z tribun po nedávném pohárovém skalpu konkurenčního AS Řím, až v 58. minutě se z ojedinělé šance prosadil Felipe Anderson. Giallorossi si sice vytvořili několik nadějných střeleckých příležitostí, žádnou z nich ale ve vyrovnání nepřetavili a jubilejní 10. remízu v ročníku neoslavili. Celek z hlavního města se naopak mohl radovat z páté soutěžní výhry za sebou i z posunu na průběžnou pátou příčku neúplné tabulky.

Lazio bylo v sezoně dlouho za očekáváním, v posledních týdnech ovšem zažívalo výrazný vzestup formy. V lize totiž třikrát za sebou vyhrálo a před pár dny ve čtvrtfinále poháru vyřadilo znepřátelený AS Řím. Proti Lecce se mu ale dlouhodobě nedařilo, když z posledních čtyř vzájemných duelů vytěžilo pouhý bod.

V úvodu střetnutí se málem radoval talentovaný Gustav Isaksen. Dánský křídelník si vyměnil míč s Luisem Albertem, ale špičkou kopačky zakončil pouze do míst, kde se pohyboval Wladimiro Falcone. Na druhé straně promáchl na penaltovém puntíku Rémi Oudin, aby posléze Mohamed Kaba napálil balon do připraveného Ivana Provedela. Po následném rohovém kopu se vyšplhal nejvýše do vzduchu stoper Marin Pongračič, avšak ani jeho hlavička se s úspěchem nesetkala.

Tým z hlavního města svůj výkon oživil až po změně stran. Luis Alberto našel ve vápně úplně osamoceného Mattiu Zaccagniho, který ale z otočky trefil pouze horní síť hostující branky. V 58. minutě Biancocelesti defenzivní val Lecce přece jen překonali. Domácí zaskočili svého soupeře rychle vhozeným autem, Luis Alberto přiťukl v šestnáctce míč Felipemu Andersonovi, a ten pohotově napálil balon pod břevno.

Římané si pak již těsný náskok pohlídali a do tabulky si připsali další tři body. Další duel je čeká až 28. ledna proti Neapoli, Lecce se utká 21. ledna s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele