25. kolo
18.02.2024 12:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Bologny (© AFP)

Euforii Lazia po výhře nad Bayernem vystřídal tvrdý náraz s Bolognou

Lazio ve 25. kole Serie A neudrželo jednogólový náskok proti rozjeté Bologni, které nakonec podlehlo 1:2. Domácí celek vstupoval do zápasu s velkým entuziasmem podpořeným středečním vítězstvím nad Bayernem v Lize mistrů. Na úvodní trefu Gustava Isaksena však ještě před pauzou odpověděl Oussama El Azzouzi, jenž využil kuriózní chyby při rozehrávce Biancocelesti. V závěru utkání pak rozhodl o zvýšení náskoku Rossoblu na svého soupeře již na osm bodů přesnou trefou Joshua Zirkzee.

"Orli" dali zapomenout na krátký výpadek formy, když v minulém kole vyhráli v Cagliari a před pár dny dokonce nedovolili skórovat bavorskému gigantovi. V obou případech zaznamenal vítězný gól Ciro Immobile, jenž se začal probouzet ze střeleckého útlumu. Bologna však byla pro Římany další těžkou překážkou, jelikož třikrát v řadě zvítězila a v tabulce atakovala nejlepší čtyřku.

Byl to právě kapitán Lazia, který se vinou podklouznutí Jhona Lucumího dostal do první vážnější příležitosti. Jeho pokus však ještě dokázal přemisťující se Lukasz Skorupski vykopnout mimo dosah dorážejících hráčů. V 18. minutě ztratil míč ve středu hřiště nešťastník Lucumí. Z toho těžil Immobile, jenž posléze nezištně přihrál do druhé vlny Isaksenovi, a ten vydařenou placírkou rozvlnil síť.

Dánský křídelník byl při chuti i nadále, na hranici vápna si totiž navedl balon na levačku a jeho obstřel musel hasit fantastickým tygřím skokem až Skorupski. V závěru poločasu však trestuhodně chyboval v rozehrávce Ivan Provedel, čehož využil El Azzouzi a pohodlně dopravil míč na místo určení.

Po změně stran se červenomodří prezentovali zlepšenou hrou. Do střelecké pozice se prodral Lewis Ferguson, ale jeho tvrdá rána z voleje skončila pouze na Nicolu Casalem. K exekuci rohového kopu se posléze postavil Riccardo Orsolini a milimetrově přesným centrem našel hlavu úplně osamoceného Stefana Posche. Toho však jako by vzniklá situace zaskočila a k zakončení se vůbec nepropracoval.

V 78. minutě byli Chrti za svůj aktivní přístup konečně odměněni. Victor Kristiansen vyslal ze své kopačky na úroveň penalty skákavý balon, který si našel Zirkzee a chladnokrevně jej namířil nechytatelně k tyči.

Římané tak Bologni podruhé v ročníku podlehli. Další zápas čeká Lazio už 22. února proti Turínu FC, Rossoblu se o den později utkají s Veronou.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele