10. kolo
30.10.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Barák neoblíbeného soka zdolat nepomohl. Lazio spasila v derby o střední Itálii pozdní penalta

Lazio ovládlo vyrovnanou bitvu 10. kola Serie A s Fiorentinou, kterou porazilo na vlastní půdě 1:0. Skóre duelu sice otevřeli hosté již ve 13. minutě, ale trefa Lucase Beltrána nebyla kvůli hře rukou uznána. Následně si oba týmy vytvořily spoustu příležitostí, nicméně se dlouho schylovalo k bezbrankové remíze. Až v samém závěru nastavení druhé půle rozhodl bitvu o střed Itálie Ciro Immobile gólem z pokutového kopu. "Fialky" tak popáté v řadě nenašly recept na Římany, kteří se svým sokem prohráli z posledních 13 duelů pouze jednou. Jejich pád neodvrátil ani Antonín Barák, jenž se na hřiště dostal zhruba půlhodinu před koncem.

Hráči Lazia měli o motivaci rozhodně postaráno. Naposledy totiž prohráli 1:3 v základní skupině Ligy mistrů s Feyenoordem a jejich kouč Maurizio Sarri měl ke spokojenosti hodně daleko. V lize si však tým z hlavního města Itálie nevedl nejhůře. Uzavíral sice první polovinu tabulky, ale v zádech měl dvě výhry v řadě. Pátá Fiorentina naposledy naopak prohrála 0:2 s Empoli.

Ačkoliv se musela domácí ofenziva protentokrát obejít bez Immobileho, byla to ona, kdo si vytvořil první vážnější příležitost. K odraženému míči se dostal Luis Alberto a z velké blízkosti jej vypálil na bránu, její síť však rozpohyboval pouze z boku. Před odehráním úvodní čtvrthodiny se na druhé straně ukázal Giacomo Bonaventura, jenž krásným pasem za obranu našel přesně zakončujícího Beltrána. Argentincův gól ale po následném přezkumu u videa nebyl kvůli hře rukou uznán.

Letní posila z River Plate byla i nadále při chuti a jen o několik minut později mohla vstřelit také regulérní branku, jenže tentokrát trefil Beltrán hlavičkou pouze tyč. Chvíli před odchodem do šaten ještě zahrozil hostující Nicolás González, jehož pokus zvládl pokrýt Ivan Provedel.

Po návratu na trávník se konečně oklepali také Orli a první šance druhé půle přišla z jejich dílny. Felipe Anderson dostal po necelé hodině hry přihrávku zhruba na úroveň penalty, krásně se obtočil kolem obránce a pohotově vystřelil, skvělým zákrokem se ovšem prezentoval Pietro Terracciano. Zkušený gólman byl v pohotovosti i o několik minut později, kdy po rychlé kombinaci musel reflexivně zlikvidovat pokus Luise Alberta.

20 minut před koncem z nebezpečné pozice zakončoval opět Felipe Anderson, jenže při snaze dostat míč do sítě trefil jednoho ze svých spoluhráčů. Když už to vypadalo, že se Biancocelesti kýženého gólu nedočkají, přišla v závěru nastavení po ruce jednoho z obránců soupeře penalta, které se zhostil střídající Immobile a nekompromisní ranou rozhodl.

Lazio tak v nejvyšší soutěži pokračuje na vítězné vlně a bere třetí vítězství v řadě. V příštím kole nastoupí 3. listopadu na hřišti Bologni, Fiorentina má o dva dny později doma Juventus.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele